Promocija bh. tradicije
155

Udruženje za kulturu i edukaciju "LEA Kreartiva" predstavila novi projekat Foto - turizam

L. R.
Iz organizacije udruženja za kulturu i edukaciju "LEA Kreartiva" nedavno su predstavil novi projekat pod nazivom Foto - turizam.

Ovaj projekat ima za cilj promovirati ljepotu naše kulture i tradicije kroz fotografiju i turizam. Foto - turizam je inovativan projekt koji spaja ljubitelje fotografije i putovanja, pružajući im jedinstvenu priliku da istraže bogatu tradiciju, kulturno nasljeđe i lokalnu kulturu kroz objektiv fotoaparata.

"Naša tradicionalna nošnja je autentična i želimo je predstaviti na autentičan način u autentičnom ambijentu stare bosanske sobe kroz naš foto objektiv na jedinstven način. Ovaj projekt donosi brojne mogućnosti i koristi. Prvenstveno, omogućuje turistima i građanima BiH da dožive našu tradiciju na nov i inspiritivan način, te osjete čari naše kulture kroz objektiv", istakle su koordinatorice projekta Ajla i Lejla.

Projekat je otvoren u ulici Gazi Husrev-begova 46/c uz podršku turističke zajednice Kantona Sarajevo kojim se ovim putem zahvaljuju na prepoznavanju kvaliteta ovog projekta kako za grad tako i za lokalnu zajednicu. Pozivaju sve zainteresirane da dođu i da upoznaju bogatstvo i šarm tradicionalne nošnje.

"Pridružite nam se u putovanju kroz vrijeme i otkrijte bogatstvo tradicionalne nošnje. Neka Vas obuzme ljepota, elegancija i duša naše kulture. Najljepša uspomena je fotografija. Izaberite nošnju i budite dio naše tradicije", poručile su koordinatorice projekta.