Kina
0

Tematski park koji veliča seks

Sarajevo-x.com
Kina je počela sa izgradnjom parka nazvanog 'Love land' koji će u potpunosti biti posvećen seksualnoj tematici, piše BBC.

U okotobru, kada bi ovaj park trebao biti otvoren u Chongqingu, na displejima širom parka će biti prikazivane slike genitalija, nagih tijela, a bit će prezentirana i historija seksa.

Do sada, najveća atrakcija ovog parka jeste divovski rotirajući kip obnažene žene.

"Seks je još uvijek tabu tema u Kini i morali smo pronaći način kako da tu temu približimo ljudima", rekao je menadžer parka Lu Xiaoqing za tamošnje novine China Daily.

U parku će također, biti održavane radionice o seksualnoj tehnici, a posjetici će moći dobiti i savjete o zaštiti tokom odnosa.

"Izgradnja parka je za dobrobit javnosti. Većina ljudi je podržala moju ideju i ja sam je odlučio sprovesti u djelo. Iako je park u popunosti posvećen seksualnoj tematici nastojali smo da ne bude previše vulgaran", istakao je Xiaoqing.

Ipak kritičari se ne slažu s mišljenjem menadžera parka, smatrajući ovaj projekat isuviše vulgarnim, te ističu da Kinezi još uvijek nisu spremni, bar ne na ovakav način, govoriti o seksu.

"Sve ovo je previše i osjećam se pomalo nelagodno kada gledam u sve te statue i u kompletan park dok se oko mene nalazi mnoštvo ljudi", kazala je Liu Daiwei, policajka u gradu Chongqingu.

Inače, jedan ovakav park već postoji u Južnoj Koreji. 'Jeju Loveland' bio je prvi park ove vrste, a sagradila ga je nekolicina mladih kipara kako bi pokušali srušiti tabue o seksu.

Upravo taj park je Kinezima poslužio kao inspiracija.