Kao iz bajke
101

Skriveni prirodni dragulj Bosne i Hercegovine: Nećete vjerovati da se ovo mjesto nalazi kod nas

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Djevojka Farah, na društvenim mrežama poznata pod korisničkim imenom Farah Explores, često objavljuje prirodne ljepote naše države. Među njima je kanjon Mostarska Bijela.

"Između Mostara i Jablanice smjestila se ova otvorena pećina i Mostarska Bijela! Rijeka Bijela svojim dijelom je podzemna rijeka koja prolazi kroz ovu usku pećinu. Krov pećine je skoro cijelom dužinom pomalo otvoren i upravo zbog toga, ovo mjesto je jedinstveno i čarobno!", napisala je.

Dodala je da je velika vjerovatnoća da na ovoj stazi naiđete na zmije pa budite na oprezu.

Mostarska Bijela se nalazi između Mostara i Jablanice. Vozeći se magistralnim putem iz pravca Jablanice, u mjestu Bijela, prije vijadukta, skrenite u ulicu lijevo.

Vozilo možete odmah ostaviti na proširenju puta ili produžite 500 metara do Salakovačkog jezera i tu se parkirajte. Nakon toga vas čega dva i po do tri sata šetnje duge devet kilometara do Mostarske Bijele. Nažalost, staza je slabo obilježena.

No, budite sigurni da će vas dočekati iznimna ljepota nakon što pređete kroz približno 80 metara dugu pećinu, a to je ovaj fascinantni vodopad.

Vezani članci