Putovanja
38

Skrivene emocije i ranjivost: Očaravajući portreti životinja u skandinavskim šumama

Klix.ba
Foto: Instagram
(Foto: Instagram)
Zaboravite bajke u kojima se opisuju tamne i začarane šume koje su naseljene divljim zvijerima i mitskim bićima, jer je jedan fotograf odlučio prikazati potpuno drugačije izdanje ovoga svijeta i napravio je fotografije koje otkrivaju tajne skandinavske divljine.

U seriji iskrenih i intimnih portreta, finski fotograf Konsta Punkka je otišao ispod obraslog žbunja i u jezivoj magli uhvatio emocionalne i privatne trenutke usamljenih lisica na rubu autoceste. Uspio je čak fotografirati i tri medvjeda.

Punkka je fotograf sedam godina, a ovaj 22-godišnjak većinom se fokusira na fotografiranje prirode, posebno u posljednjih pet godina. Sa sjedištem u u Helsinkiju, on kaže da nije stranac kada se nađe u divljini sjevernih zemalja, a vrijeme provodi istražujući šume i pokušavajući shvatiti kako divlje životinje žive.

Razotkrivajući ovaj skriveni svijet, Punkka je fotografijama htio prikazati i ljepotu i ranjivost ovih moćnih stvorenja u njihovim staništima.

"Volim istraživati i pokazivati tajni život životinja. Mnogi ljudi nemaju pojma šta su životinje i šta zapravo rade. U portretima divljih životinja moj glavni fokus je pokušati uhvatiti emocije i osjećaje koje životinje imaju. Snimanje predstavlja i sretan i tužan trenutak“, rekao je Punkka.