Impresivni prizori
26

Putovanje Orient Expressom pruža nezaboravno iskustvo, jedno noćenje košta i do 12.000 eura

L. R.
Dio interijera Orient Expressa (Foto: Instagram/vsoetrain)
Dio interijera Orient Expressa (Foto: Instagram/vsoetrain)
Putovanje čuvenim Orient Expressom jedno je od najglamuroznijih putovanja koje možete doživjeti.

Venice Simplon- Orient- Express kojima je mnogima poznat prema djelu "Ubojstvo u Orient Expressu" autorice Agathe Christie tokom 20. vijeka nadahnuo je brojne umjetnike i stekao kultni status.

"Uđite u svijet bezvremenskog glamura, gdje svaki vagon nosi novo iskustvo koje treba otkriti. Uživajte u vinu i večeri u pomno restauriranim vagon restoranima iz 1920-ih, prije nego što nazdravite u kultnom baru '3674'. Između raskošnih koliba i opipljive historije čeka vas zapanjujuće putovanje", napisali su na svojoj web stranici.

Orient Express vozi Evropom te dijelom Azije, a najpoznatija je ruta od Istanbula do Pariza. Krasi ga nevjerovatan raskoš što uključuje profinjene sobe, ali i druge prostorije u art deco stilu gdje ćete se osjećati kao da ste se vratili u prošlost.

Putovanje Orient Expressom okuplja i veliki tim stručnjaka. Cijenjeni kuhari i ugostitelji su vam dostupni tokom cijelog putovanja, a posluga je dostupna čak i u spavaćim sobama. Pored kvalitetne hrane i vrhunskih koktela, možete uživati u muzici, za koju je zadužen pijanist.

Cijena spavaćih soba ovisi od izbora prostorija što uključuje i određene usluge. Tako je za manju sobu su uključenim doručkom u sobi potrebno izdvojiti oko 3.700 eura po osobi, a za za veći apartman s privatnim kupatilo i bračnim krevetom potrebno je izdvojiti oko 8.400 eura po osobi.

Dio interijera Orient Expressa (Foto: Instagram/vsoetrain)
Dio interijera Orient Expressa (Foto: Instagram/vsoetrain)

Postoje i tako zvani ekskluzivni Grand Suites apartmani koji su veći u odnosu na druge, a dodatno uključuju 24-satnu uslugu batlera, neograničenu količinu šampanjca, privatne obroke i dodatnu prostoriju za odmor. Cijena ovog apartmana iznosi oko 11.500 eura po osobi. Ovi apartmani su naknadno dodani, a dobili su imena po Pragu, Budimpešti i Beču.

Postoji mogućnost i jednodnevnog izleta po nešto pristupačnijim cijenama, gdje je potrebno izdvojiti oko 340 eura po osobi, a uključuju povratno putovanje, sve obroke u brodu, uslugu ugostitelja, koji poslužuju čaj, kafu i keks.