Putovanja
19

Popularne svjetske destinacije koje će vas razočarati

Klix.ba
Ne vjerujte svemu što pročitate u turističkim vodičima. Naime, pojedina mjesta koja se preporučuju kao hit destinacije se veoma precijenjena i ne zaslužuju vaše vrijeme i novac.
Gibraltar
Gibraltar

Huffington Post donosi deset destinacija koje će vas više razočarati nego oduševiti:

Gibraltar

Britanska prekomorska teritorija na vrhu Iberijskog poluotoka nije ni britanska ni španska. Moglo bi se reći da je najgore od obje nacije. Ako planirate da posjetite Gibraltar, spremite se na dugotrajna čekanja na granicama, a i kada stignete nećete imati puno toga za vidjeti osim dosadnih stjenovitih područja, lažnih britanskih pubova i divljih majmuna koji vrebaju turiste.

Nijagarini vodopadi (američka strana)

Kanađani su dobili puno bolju stranu Nijagarinih vodopada tako da vrijedi preći granicu i uživati u fascinantnom pogledu. Ako ostanete na američkoj strani, nećete biti oduševljeni.

Nassau
Nassau

Okrug Temple Bar u Dublinu

Glavni grad Irske je fascinantan, s prekrasnom arhitekturom, poznatim fakultetima i mnoštvom zelenih površina. Tu su i mnoge druge stvari za vidjeti i raditi. Ipak, nije svaki dio Dublina tako očaravajući. Naime, postoje dijelovi grada, poput okruga Temple Bar, koje treba izbjegavati pod svaku cijenu jer tu možete vidjeti samo hrpu pijanaca.

Hollywood, California

Hollywood ima sve ako pod tim podrazumijevate agresivne ljude obučene kao likovi iz filmova koji će tražiti da im platite za fotografiju s njima. Ne postoji nijedan razlog zašto biste željeli posjetiti Hollywood osim ako niste paparazzo.

Nassau, Bahami

Blizu milion putnika s kruzera posjeti Nassau svake godine. Zapitajte se da li stvarno želite ići na mjesto krcato turistima?! Osim toga, TripAdvisor savjetuje da se pripremite na konstantno "maltretiranje" prosjaka za novac.

Frankfurt
Frankfurt

Frankfurt, Njemačka

To je grad sa ogromnim finansijskim okruzima koji su poprilično dosadni, posebno noću kada je sve zatvoreno. A cijeli Frankfurt je jedan veliki finansijski distrikt koji nema puno toga za ponuditi turistima željnim zabave.

Casablanca, Maroko

Mnogi međunarodni letovi vode u Maroko. Ovo je veoma komercijalan grad s mnoštvom poslovnih zgrada zbog kojeg ga oni koji su ga posjetili nazivaju gradom bez duše. Ako želite nezaboravno i jedinstveno iskustvo, posjetite ostatak Maroka.

Casablanca
Casablanca

Las Vegas, Nevada

Nema depresivnijeg mjesta od onog unutar kazina u tri sata ujutro. Fluorescentna svjetla, debeli dim cigareta i smrad očaja ne pružaju odmor iz snova. Kockali ili ne, budite spremni da iz Vegasa odete dosta siromašniji, jer su cijene hrane vrtoglavo visoke, a ulaznica za svaki show precijenjena.

Ostrvo slobode u New Yorku

Potrebno je stajati u previše redova da bi se došlo do ove svjetski poznate statue (Kip slobode), a kada konačno stignete do nje nećete naći mnogo zabavnih stvari koje možete da radite.

Las Vegas
Las Vegas

Walt Disney World, Florida

Preskup provod u ogromnom parku gdje ćete biti okruženi vriskom tuđe djece ne zvuči tako dobro kao što izgleda na fotografijama sa nasmijanim Disneyjevim junacima.