Putovanja
0

Pogledajte najvjernije kopije svjetskih odmarališta

Klix.ba
(Foto: Reiner Riedler)
Skijanje u sred pustinje, Mount Rushmore u Kini ili tropsko ostrvo u sred kopnene Njemačke su neka od najvjernije kopiranih odmarališta svijeta.

Austrijski fotograf Reiner Riedler je napravio seriju fotografije širom svijeta i nazvao je "lažnim odmorom". To su mjesta sa dekoracijama i vegetacijom koja vam omogućuju da zamislite da ste na nekom egzotičnom mjestu.

Svi koji su poželjeli putovati u "krajnju granicu svemira" imaju priliku doživjeti pravo Star Trek iskustvo i to u Las Vegasu.

Vidjeti majansku piramidu ili vožnja niz tajfun su također neki od doživljaja dostupni turistima u lažnoj verziji DisneyWorlda u Orladnu.

U Turskoj, posjetioci mogu vidjeti repliku moskovske katedrale St. Basil, odmah uz bazen.

"Kada bih došao kući nakon putovanja u Kinu ili Japan, uvijek mi je nedostajalo priča za prepričavanje", rekao je Riedler za Slate.com.

"Malo je to čudno jer su moja putovanja nerijetko pustolovna i srećem dosta interesantnih ljudi sa izvanrednim pričama i toliko toga se desi. Shvatio sam da u zabavnim parkovima ima toliko sadržaja, ali ipak malo toga za doživjeti. Shvatio sam praznoću ovakvih mjesta, a nisam sretao ni mnogo ljudi. NIje bilo istinskih pustolovina", rekao je Reiner Riedler.