Putovanja
625

Odmor od ispita: Više od 1.000 bh. studenata i mladih putuje u prijestolnicu Katalonije

Piše: L. Č.
Turistička agencija Sol Azur i Buena Vista u ovoj godini slave deset godina postojanja, a budući da su neki od njihovih najvjernijih klijenata upravo studenti, te u ponudi često imaju studentska putovanja, odlučili su da svojim vjernim putnicima poklone osmodnevno putovanje u Barcelonu.

Putovanje će biti održano od 30. novembra do 7. decembra, u periodu kada se završavaju ispiti, i to po cijeni od 199 KM. Stvarna cijena ovog putovanja je mnogo skuplja, no ova je agencija omogućila jedan dio sponzorskih sredstava uz pomoć svojih dugugodišnjih partnera u Španiji, BiH i Francuskoj.

U pitanju je osmodnevni aranžman koji obuhvata obilazak Azurne obale, Italije i svih atrakcija koje ovaj grad nudi u tom periodu. Boravak u Barceloni je na bazi tri noćenja u samom centru grada, a studenti će boraviti u omladinskom smještaju, hostelima dosta visoke kategorije za taj vid klijentele.

Do danas se za putovanje u Barcelonu prijavilo oko 900 studenata iz čitave Bosne i Hercegovine. Iz Sol Azura ističu kako su imali ograničen broj kapaciteta sa 1.000 kreveta, no taj broj je povećan za dodatnih stotinjak.

"Ostalo je još jako malo mjesta, a svi oni koji žele da se prijave, ja im preporučujem da to urade što prije, imaju vremena do kraja ove sedmice", kazao je u razgovoru za Klix.ba Samer Rešidat iz agencije Sol Azur, dodavši kako se prodaja ne vrši samo u Sarajevu, budući da je u pitanju agencija koja svoje poslovnice ima na teritoriji čitave BiH, te da već imaju organizovane polaske iz Banje Luke, Tuzle, Zenice, Sarajeva i Mostara.

Rešidat je dodao kako se ovo putovanje ne odnosi samo i isključivo na studente. Ono je omladinsko, budući da se radi o smještaju u višekrevetnim sobama i putovanju sa organizovanim partyjima, tako da je ono idealno "za sve studente i one koji se osjećaju mladima."

Dodatne informacije o ovom putovanju možete pronaći na oficijelnoj Facebook stranici eventa.