myBalkan
72

Od hobija do promocije turizma: Snimci Balkana Tarika Arnautovića oduševili Evropljane

Piše: E. M.
Foto: Tarik Arnautović/myBalkan
Travničanin Tarik Arnautović, trenutno nastanjen u Danskoj, Dancima i cijelom svijetu predstavio je internet stranicu myBalkan.co na kojoj promoviše turistička mjesta Balkana.

U razgovoru za Klix.ba Arnautović je rekao kako se posljednjih nekoliko godina zainteresovao za amatersku fotografiju i snimanje videa, zbog čega je počeo istraživati Balkan. Svaka njegova posjeta rodnoj Bosni i Hercegovini i Travniku obuhvata i istraživanje gradova drugih država. Na njegovoj stranici predstavljene su ljepote Visa, Korčule, Bola, Hvara, Šibenika, Jajca, Banja Luke, Sarajeva, Lukomira i Bjelašnice...

"Sve slike sam postavljao na svoju privatnu Facebook i Instagram stranicu kako bih pokazao prijateljima odakle sam. Dobivao sam dobre komentare, a oni su bili oduševljeni mjestima i prirodnim ljepotama koje sam promovisao. Hrvatska je postala popularna destinacija Danaca i zato mi je inbox bio pun poruka da im preporučim gdje da odu", govori Arnautović.

Kako bi olakšao sebi, Arnautović je napravio internet stranicu myBalkan.co na kojoj je predstavio mjesta na kojim je bio i koja preporučuje svojim prijateljima.

"Probao sam napraviti mješavinu travel bloga i turističkog internet vodiča, a sve s ciljem da Dancima, ali i cijeloj Evropi i svijetu predstavim ljepote koje imaju Bosna i Hercegovina, Hrvatska, ali i druge zemlje koje planiram posjetiti", dodao je Arnautović.

Planovi Travničanina su da u budućnosti posjeti sve zemlje bivše Jugoslavije, a mišljenja je da njegov projekt može zaživjeti.

"Nadam se da će ovaj projekt oslikavati moj pogled na Balkan u koji sam zaljubljen i da će dati inspiraciju ljudima iz cijelog svijeta da otkriju ovo predivno područje", zaključio je Arnautović.