Nova prilika
0

'Najbolji posao na svijetu' za još 4 osobe

Sarajevo-x.com
Hiljade kandidata koji su nisu uspjeli dobiti 'najbolji posao na svijetu'- čuvanje prelijepog tropskog ostrva Hamilton u australskoj saveznoj državi Queenslandu uskoro će dobiti drugu šansu. Sretniku kome je pripao ovaj posao Britancu Benu Southallu u 'napornom' radu pridružit će se četiri pomoćnika.

'Čuvar' otoka na svoje radno mjesto stigao je 1. jula i otada istražuje morske dubine, brine se o flori i fauni te piše izvještaje na svome blogu o doživljajima na rajskom otoku. Nekadašnji zaposlenik u humanitarnoj organizaciji u Velikoj Britaniji za čuvanje otoka prima honorar od 110.000 dolara.

Nakon što se na konkurs za posao iz snova prijavilo 34 hiljada aplikanata, agencija Tourism Queensland odlučila je pružiti priliku još četiri osobe koje će dva mjeseca uživati u čarima tropskog ostva. Za to vrijeme neće primati plati, ali turistički radnici obećavaju da će imati najbolji provod u životu.

Izvršni direktor Tourism Queeenslanda, kazao je da ova vrsta promocije ispunila zadani cilj, a to pružanja podrške turizmu Qeuenslanda, te spas od posljedica ekonomske krize. Otkako je proglašen pobjednik takmičenja, broj rezervacija ma otoku Hamilton porastao je za oko 20 posto.

Svi kojima je prošli put izmakla pobjeda u takmičenju i oni koji prvi put apliciraju mogu to uraditi preko web stranice islandreefjob.com.