Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kahvenisanje je Sarajevska tradicija. Kada smo mi pili kahvu u kahvanama (prije 500 god.), Evropljani nisu imali pojma šta je to.
i kod nas \"dame\" vole kafane
lljudi moji, pa niko ne komentarise becke kafane tj ovaj clanak. uvijek je ovdje prica o tome \"ko je prvi nesto zapoceo\". zalosno.
@ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ tako je ! a danas smo prvi po broju rupa na cesti i oronulim fasadama ! i naravno velikim brojem seljaka sa ilidze, vogosce, otesa, stupa, hrasnice.. koji konstantno dolaze na teritoriju grada. A mi cemo i dalje da ispijamo kafu kao i prije 500 godina.. jer naravno od tog perioda u nasim glavam se nista nije promijenilo. :(
turci i sta sad ?
sto volim mjesta gdje se ima piva popit, ovdje gdje god trazim u Rajvosa pive \"nemaju\"iz vjerskih razloga, cccccc....a meni se tako pije!!!
Ja ne znam ko je donio kahvu, al znam ko je donio seljakluk i javašluk. Znam i ko je okupirao GRAS. E to ti je sve iz Sandžaka brate. P.S. Jedino nas nema u Mostaru jer nismo uspjeli izvarati Hercegovce.
>Ti
zvucis ko da ri je Ibrahim Pasic predavao historiju :D Ako jeste .EBOOO TE ON!
narator je kralj!!! :)
@ Sandzaklija e pa nek si nam ti to sve razjasnio. hvala ti jarane. samo mi jos nije jasno koji je narod tacno donijeo kafu ono? kako ono bi? de mi malo elaboriraj na tu temu molim te
kad su turci pobjegli sa prve opsade beca, ostavili su za sobom dzakove kafe i oi su je jeli ili tucali samo da ne bi zaspali, a poslije su i kafenisanje izmislili
turci donijeli kafu ima i danas turska kafa u sred beca sa rahat lokumom, a turci su je iz etiopije donijeli u evropu
Čega se pametan stidi, budala se time ponosi. Uvijek tako bilo.
Cudam odabir bas za DW video dana - na istom website-u, njihov izbor je nas covjek koji gradi i zaposljava ljude u sred BiH: http://mediacenter.dw-world.de/english/video/#!/340885/Social_Entrepreneur_Zoran_Puljic_Creating_Jobs_in_Bosnia_Herzegovina Zar to be ni trebao biti video dana za Sarajevo-x?
hahhahah najjaci je ovaj sto govori, glas njegov.. ko naduvan hahahah