Influenserka dobila posao
279

Milioner koji je tražio nekoga s kim će putovati po svijetu pronašao radnicu

L. K.
Foto: Instagram / Tyanna De Assis
Foto: Instagram / Tyanna De Assis
Stranim i domaćim medijima je prije nekoliko mjeseci kružila vijest o Matthewu Lepreu, 26-godišnjem milioneru koji je tražio nekoga koga će plaćati 32 hiljade eura mjesečno da putuje i odsjeda s njim u hotelima najvećih svjetskih glavnih gradova.
Australac je uspio pronaći djevojku koja odgovara njegovim potrebama, zaposlivši tako Tyannu De Assis koja se istaknula u konkurenciji od 60.000 drugih zainteresovanih.

Lepre je ovaj posao opisao kao najbolji posao na svijetu, pozivajući tako sve zainteresovane da se prijave na poziciju njegovog asistenta na putovanjima. De Assis je istakla kako se nije nadala da će dobiti poziciju te kako je za vrijeme svog boravka u Los Angelesu saznala za potencijalnu poslovnu priliku i odmah se vratila u Sydney gdje je obavila telefonski intervju s Lepreom.

"Nakon toga je sve išlo savršeno. To je svakako posao koji sam navikla raditi, uredske obaveze, društvene mreže i odnosi s javnošću. Uz to, ovo je savršena pozicija jer obožavam putovanja. Sada sam spojila ugodno s korisnim. Moja porodica i prijatelji još uvijek ne mogu vjerovati da sam dobila ovaj posao, svi smo oduševljeni i presretni", rekla je De Assis za australske medije.

Lepre je objasnio kako trenutno ne putuje i kako su on i njegova asistentica De Assis na jednom mjestu, odakle uče ljude kako zaraditi svoje milione i zaobići tradicionalne poslove od osam do četiri poslije podne. Kada to završe, planiraju obići Evropu i dio SAD-a.