Raj na zemlji
9

Luksuzni resort usred džungle na Baliju ima najljepši pogled na svijetu

Klix.ba
Foto: Hanging Gardens of Bali
Luksuzni resort "The Hanging Gardens of Bali" smješten je usred džungle na Baliju, najpopularnijem indonezijskom otoku. Ovo luksuzno naselje ima 44 vile, a posjetiocima nudi nesvakidašnji pogled na dolinu.

Ove naselje je izgrađeno 2005. godine, a ove godine je nagrađeno Boutique Hotel nagradom za najljepši pogled. U ovoj kategoriji nagrade Boutique Hotel bili su nominovani i resorti iz Šri Lanke, Belizea, Meksika, Kenije i Španije. Od otvorenja do danas ovo odmaralište je više puta bilo u centru pažnje, najviše zbog dvoetažnog bazena.

Ovo mjesto opisano je kao raj na zemlji, a za noćenje ćete morati izdvojiti minimalno 445 dolara. Ukoliko želite provesti noć u skrivenoj palači potrebno vam je 6.200 dolara, no na korištenje ćete dobiti prostranu luksuznu vilu s privatnim barom, restoranom, kuhinjom i batlera koji će vam biti na usluzi 24 sata.

Za tri dolara možete posjetiti Svetu šumu majmuna u Ubudu, no budite oprezni jer vam majmuni mogu ukrasti telefon ili nakit. Najspektakularniji dio ovog luksuznog odmarališta svakako je netaknuta priroda.