Costa Rica
0

Luksuzni apartman u trupu aviona

Sarajevo-x.com
Lokacija predstavljena na slici pomalo podsjeća na scenu iz serije ‘Lost’, ali je ‘pali’ putnički avion okužen džunglom s jedne, a dubokim plavim oceanom s druge strane, zapravo luksuzni apartman, 'Costa Verde', u kojem možete uživati miljama udaljeni od ostatka svijeta.

Na obalama pacifičkog okeana u Costa Rici, u trupu Boeinga 727 iz 1965. godine smješten je luksuzni aparman. Sa balkona izgrađenih na oba avionska pruža se spektakularan pogled na Nacionalni park kišnih šuma 'Manuel Antonio', a lokacija na kojoj je smješten ovaj hotelski apartman pruža vam utočište od svih briga, opuštanje i uživanje u predivnom pogledu.

Unutar preuređenog aviona nalaze se dvije spavaće sobe, kuhinja, trpezarija, soba za dnevni boravak i dvije kupaonice.

“Hotelski apartman 'Costa Verde' je najluksuzniji u Costa Rici, a cijena noćenja iznosi između 220 i 270 eura po noćenju”, kazao je glasnogovornik apartmana za Daily Mail.

U možda i ne tako davnoj prošlosti ovaj avion je služio za prijevoz ljudi u Južnu Afriku, a bio je u vlasništvu kompanije ‘Air and Avianca Airlines’.

Na mjesto gdje se sada nalazi, svega 15 metara udaljenog od obale, avion je donošen u dijelovima sa aerodroma San Jose.

Čak pet teretih kamiona je bilo potrebno kako bi se prevukli svi dijelovi aviona do zacrtanog odredišta, te je zbog negativnog utjecaja na okoliš ovaj projekat bio veoma kritiziran. No, kada se avion ‘smjestio’, te preuredio, negativne kritike su prestale stizati, jer se ovaj neuobičajeni apartman savršeno uklopio u okolinu koja ga okružuje.

“Sa drvene palube izgrađene na nekadašnjem desnom krlu aviona pruža se izvrstan pogled na okean i džunglu. Avion se nalazi na uzvišenju, tako da prepreka za uživanje nema” istakao je glasnogovornik hotelskog apartmana.

Unutrašnjost aviona je preuređena na način da predstavlja ‘raj za oči’, a uživanje je neizbježno u udobnom, ručno izrađenom, namještaju od tikovine.

Inače od ovog drveta, vrhunske kvalitete je izrađena i čitava unutrašnjost aviona.

“Uživajte u zalasku sunca dok ispijate čašu vina i promatrate sa balkona vaše susjede: ljenjivce, pelikane i majmune”, poručio je glasnogovornik apartmana 'Costa Verde'.