Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naslov "London najatraktivniji grad u svijetu" a 2/3 teksta o Parizu :)
a nema nijednog arapskog grada--valjda i tu ima ludog provoda -valjda i tu cure docekuju u klubovima zoru---------?
nisu oni vidjeli vratnicku kapiju, begovu dzamiju, cevape kod zelje i inovativne nacine zavrtaljke svega i svacega..
..što bi reko mr. sting :) http://www.youtube.com/watch?v=d27gTrPPAyk
London je najljepsi grad na svijetu
1. Rim 2. Istanbul 3. Pariz 4. St. Petersburg 5. Stokholm...NY je u listi samo zato sto je Americki Grad i u 90% filmova i serija, pa ljudi misle da je "atraktivan" grad
Ja ne znam ko ove statistike radi. Ruzni, sivi, tmurni i haoticni London aktraktivan? Hahhaha E svasta ...
Cuj nije Sarajevo?
zaboravili su napisati da je i jedan od najskupljih na svijetu. Kola je deset eura i to pola cade led pola kola.
bio sa par prijatelja dok sam studirao u Amsterdamu koji je isto poskup ali nista u usporedbi sa Londonom. Tacno je to za stanovanje nevjerovatno je skupo. Ne znam meni je Amsterdam ljepsi pa i Berlin a u Pariz vise ne bih otisao nema sanse. Neljubazan narod do daske ...
Istina, Pariz je skuplji za izlazak od Londona!!! Prosle godine sam u diskoteci na Republique u Parizu platio ulaz 20€, a jedna vodka bul u plasticnoj casi od 0.2 litra (DA, MALA CASA "ZA KAFU"!!!) je kostala cak 10€! Sto se tice svjetskih metropola, za STRANCE je najskuplji Cirih za izlazak. Iza toga je po meni odma New York gdje sam popisani koktel platio 22$. Na to dodje jos TAX plus TIP 20%. Eto Helem, prisjede mi koktel kad sam vodio racun. Ali sta ces, za BiH bijedu je to skupo, za stanovnike New Yorka nije.
poslije Sa, moj drugi grad.
ma zlatno nase Sarajevo, eto bio sam i po toj "Europi", obisao neke gradove, ali ovdje se najljepse osjecam.. kako su prije govorili, cim predjes granicu i udjes u Bosnu zivot ti se smuci, kad vidis ciganluk i bijedu, meni je uvijek suprotno, cim udjem u BiH srce mi ko felga 19-ka ;)
I meni, kad sam se prije nekoliko godina vracao sa studija nakon dvije godine kad mi srce nije otkazalo ...
London prvi, Paris sesti? Ovaj put su Britanci platili reklamu.
Svugdje ti je lijepo gdje si bogatas.
Manje poena Pariz je dobio zbog prenaseljenosti i poteškoća u dolaženju do stana. Prema ovom kriteriju zauzeo je 14. mjesto. -------------------------------- Pariz grad = 2 miliona stanovnika, Pariz regija "IDF" = 11 miliona stanovnika, povrsina veca od mnogih europskih drzava, GDP per capita regije = Najvisi u Europi London grad = Inner London = 7 miliona stanovnika, London regija = Greater London = 10 miliona stanovnika Sto se tice infrastrukture, Pariz je ispred Londona jedno 20 godina. Povezan na sve strane modernim autocestama, zeljeznica najbolja i posebno najbrza na svijetu, sve pruge koje vode iz Pariza su super brze pruge sa kojima se nijedan drugi grad u Europi ne moze porediti, a pruga ka istoku, tacnije Strasbourgu, tu je oboren svjetski rekord u brzini konvencionalnog voza, projektovana za brzine vece od 400km/h. Sto se tice saobracaja unutar Pariza, taxi od Paris L'Est stanice na istoku Pariza do La Defense poslovne cetvrti na krajnjem zapadu, kosta 20 eura ili 40 maraka, ne vjerujem da je to lose, metroi, tramvaji, autobusi, sve je to zadnja rijec tehnologije. Sto se tice Londona, jedino od prijevoza i infrastrukture sto se moze porediti sa Parizom so oni novi dvoetazni autobusi, koji su posebnost Londona i oni nisu bolji od pariskih, nego su atraktivniji. Sve ostalo sto se tice saobracaja i infrastrukture London zaostaje za Parizom i to u zeljeznici jedno 30 godina. U Britaniji cak i nemaju super brze pruge, pruga koja spaja London sa jugom i kontinentom, projektovana za brzine ne vece od 200km/h, prema tome trebati ce tu desetine milijardi eura ulaganja da se Pariz dostigne samo u zeljeznicima. Metroi otprlike isti. London kao i Pariz ima tramvaje, medjutim mreza im nije velika kao u Parizu, a i tramvaji se kao i zeljeznice ne mogu porediti sa pariskim i tu su Britanci dosta godina u zaostatku.
ma nista bez naseg sehera :)
...nice "charshiya"...should i pretend to be an englishman? :)