Putovanja
0

KupiTehniku.ba prvih 37 kupaca vodi u Veneciju

Sponzorirani članak
Venecija, magičan i bajkovit grad na vodi, oduvijek je važila za destinaciju svih onih koji žele oživjeti svoje emocije.

Smještena je na 120 malih otoka, sa 177 kanala preko kojih je 400 mostova. Oduvijek je bila jedna od omiljenih destinacija za ljude širom svijeta. Bilo da ste u posjeti bili jedan dan ili duže, mnogi će se složiti da je Venecija grad koji podsjeća na pozorište, s mnogobrojnim mostovima među kojima je najpoznatiji Most uzdaha, zatim Duždeva palača i mnoge druge znamenitosti.

Bajkovita i magična Venecija grad je o kojem se više nego o bilo kojem drugom govorilo - Francesco Petrarca ju je smatrao bogatom zlatom, ali još bogatijom slavom, Goethe je mislio da se taj grad ne može usporediti ni s jednim drugim, Charles Dickens je sanjario o njoj, a Thomas Mann je taj grad nazvao najljepšim od svih gradova. Venecijanski trgovi i ulice nas na svakom koraku vode u prošlost – bilo da je riječ o palači u kojoj je nekad živio slavni vladar, ili o crkvi sv. Marka, ili o nekom drugom tajnovitom i magičnom kutku i prolazu koji pokazuje kroz koliko je historijskih i umjetničkih epoha Venecija prošla.

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije samo u činjenici da je riječ o najzanimljivijem svjetskom gradu na vodi, u kojem kanali zamjenjuju ulice, a gondole automobile, već u specifičnom duhu, kojem svakako doprinosi činjenica da je Venecija domaćin mnogih kulturnih i umjetničkih događaja koji važe za najbolje na svijetu. Filmski festival u Veneciji svake godine privuče velik broj filmskih zvijezda iz cijeloga svijeta. Tu je naravno i Venecijansko bijenale i Teatar festival, kao i čuveni karneval koji svake godine privlači ljude iz svih krajeva svijeta, kao sudionike ili turiste.

Venecija, grad magije i iznenađenja, svojom jedinstvenom ljepotom i bogatim sadržajima pružit će svojim posjetiocima užitak u bilo koje doba godine.

Zbog ljepote ovog grada i zato što je sigurno da ćete i vi biti oduševljeni ovom magičnom i romantičnom ljepoticom, čiji smo i mi zaljubljenici, KupiTehniku.ba organizira program vjernosti u kojem prvih 37 kupaca vodi u Veneciju. Pođite i vi s nama, opustite se i uživajte. Informacije pronađite na Facebooku. Idemo u Veneciju!