Raj na zemlji
22

Jedan od najboljih hotela na svijetu nalazi se u Kostariki

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Vrh TripAdvisorove liste najboljih hotela svijeta zauzima hotel koji se nalazi u Kostariki.

Radi se o odmaralištu nazvanom Tulemar Bungalows koje nudi mnogo toga, od bungalova, preko vila od bambusa, kuća na drveću, bazena, privatne plaže pa do rehabilitacijskog centra.

Odmaralište se sastoji od nekoliko različitih vrsta vila. Jedna od najljepših je vila SolAngelo u kojoj gosti na raspolaganju imaju privatni bazen, platformu za jogu te nudi prelijep pogled na džunglu. Tu je i modernija vila PazAmore s privatnim bazenom i vanjskim prostorom za odmor. Vila Mirazull je povezana s četiri apartmana te nudi fantastičan pogled na prirodu, dok vila Casa de Frutes predstavlja luksuzni apartman koji obožavaju poznate ličnosti.

Ako gosti žele naučiti o životinjskom svijetu u Kostariki, oni uopće ne moraju napuštati resort, nego samo prošetati. Često će vidjeti majmune, ptice i druge životinje.

Osmougaoni dizajn bungalova je primjenjen kako bi gosti imali što bolji pogled na okruženje. Napravljeni su krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, čisti su i dobro se održavaju. Nude dovoljno prostora za porodicu ili grupu od četiri osobe, a dostupne su i dvospratne vile. Svaka vila ima privatni bazen, tuš s kišnicom te omogućava pogled na džunglu i okean.

Noć u ovom hotelu košta najmanje 285 dolara.