Za ljeto na planini
183

Hotel Monti na Igmanu je idealna destinacija u vremenu visokih temperatura u gradu

Hotel Monti
Hotel Monti
Snaga prirode i nezaboravno ljeto na planini? Hotel Monti na Igmanu idealna je destinacija u vremenu visokih temperatura u gradu.

Živimo u vremenu gdje se sve promijenilo. Svi smo se okrenuli prirodi, miru i čistom zraku, što je umnogome doprinijelo širenju planinskog turizma. Rast temperatura je privukao veliki broj turista koji žele da pobjegnu od vrućine u gradovima i provedu vrijeme na prijatnijim visinama, a ono što je trend već više godina jeste i boravak parova i porodica na planinama nakon ljetnjih odmora u nekim od morskih destinacija.

Za većinu ljudi plaža je sinonim za ljetni odmor, ali sve je više onih koji radije biraju planinska odredišta kao primamljiva mjesta za boravak tokom ljeta. S mnoštvom aktivnosti na otvorenom, zadivljujućom prirodom i pejzažima te izvanrednim smještajem, odmor u planinama je uzbudljiv, opuštajući i nezaboravan u isto vrijeme.

U vrijeme kada se gradom širi nemilosrdna vrućina, mnogi traže bijeg od visokih temperatura i gužvi koje prate ljetne mjesece. Ako žudite za čistim zrakom, surovom ljepotom i aktivnim odmorom, hotel Monti na Igmanu je savršeno mjesto za nadolazeći odmor.

Nadmorska visina u kombinaciji sa šumom osigurava puno ugodnije temperature od onih na plažama i u gradu. I da, ponesite svoju kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom - za zdravi i preplanuli ten.

Boravak u planinskom hotelu Monti je istinski blagoslov. Ova oaza osvježenja pruža brojne benefite koji se protežu od fizičkog do mentalnog blagostanja.

Prirodna hladovina i svjež zrak

Hotel Monti smješten je usred planinskog okruženja koje oduzima dah i idealno je mjesto za odmor i relaksaciju. Bujna vegetacija predstavlja pravu zračnu banju u neposrednoj blizini grada.

U okviru redovnih godišnjih mjerenja vrijednosti na olimpijskim planinama oko Sarajeva, utvrđeno je da je na Igmanu najviša koncentracija negativnih jona i iznosi 1.100. Također, vršena su i mjerenja pozitivnih jona te nivoa životne energije, koji su ponovo bili najviši na planini Igman.

Ozon je prirodni element koji ima snažan detoksikacijski i revitalizirajući učinak na tijelo. Pomaže u jačanju imunološkog sistema, poticanju cirkulacije, smanjenju stresa i poboljšanju kvaliteta sna.

Hotel evropskog ranga u samom srcu Igmana

Hotel Monti je izvanredan primjer vrhunskog smještaja koji nudi nevjerovatno iskustvo boravka gostima. Jedan od ključnih elemenata vrhunskog smještaja je udobnost.

Hotel Monti
Hotel Monti

Svaka soba dizajnirana je s posebnom pažnjom kako bi osigurala maksimalnu udobnost i komfor gostima. Gostima je na raspolaganju širok spektar sadržaja koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije - unutrašnji bazen i Six Sense Spa koji vam nude 1.200 metara kvadratnih spa prostora, finsku saunu, parnu sobu, jacuzzi kadu, slanu sobu te Physiotherm infracrvenu kabinu.

Fitness centar koji je opremljen najmodernijim i visokokvalitetnim spravama za vježbanje i predstavlja oazu za sve goste koji cijene aktivan i zdrav način života.

Gastronomski užitak

Izvrsna gastonomska ponuda restorana hotela nudi raznolik izbor jela pripremljenih od svježih i lokalno nabavljenih namirnica. Kuhari majstorski pripremaju jela koja zadovoljavaju i najviše kriterije ukusa. Restoran, također, nudi bogatu vinsku kartu s vrhunskim vinima iz različitih dijelova svijeta.

Zabava za najmlađe

Čudesne avanture rezervisane za naše najmlađe omogućene su u vanjskoj igraonici koja je smještena usred prekrasnog planinskog krajolika. Avanturistički dječiji park s penjalicama, ljuljačkama i toboganima mališanima pruža sate igre i avanture. Neka nevjerovatan svijet zabave počne!

Hotel Monti
Hotel Monti

Planinski turizam

Hotel Monti organizuje prijevoz i posjetu posljednjem bosanskom selu, Lukomir. Lukomir je poput živog etnomuzeja, u kojem se praktikuju običaji nomadskih plemena i živi tradicionalnim načinom života Dinarskih gorštaka. Bitan je dio historijskog, kulturnog, arhitektonskog i ambijentalnog nasljeđa Bosne i Hercegovine.

Za sve ljubitelje andrenalinskih sportova i aktivnog provedenog vremena, hotel Monti Vas vodi na izletište Javorov Do u čijem sklopu se nalazi kameni Amfiteatar, vještačko jezero, mini igrališta za sportske sadržaje, kamena kula, uređene staze za šetanje, Zipline i još mnogo toga.

Od proljeća pa do kasne jeseni Igman je najbolje mjesto za šetnju, planinarenje, alpinizam i vožnju biciklom. Ova planina je posebno idealna za one koji vole netaknutu prirodu, a naš hotel Monti je nezaobilazna tačka boravka za sve koji se odluče istražiti ovaj prirodni dragulj.

Za sve dodatne informacije ili rezervacije kontaktirajte direktno hotel Monti na broj +387 33 744 700 ili e-mail adresu [email protected].