Velika promjena
58

Vlasnik podijelio kako njegov shih tzu izgleda nakon šišanja: "Mislim da su mi dali pogrešnog psa"

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Shih tzu je posebno popularna rasa pasa, a prepoznatljivi su po svojoj dugoj dlaci. Upravo je na TikToku vlasnik jednog shih tzua podijelio snimak kako izgleda nakon šišanja, a rezultati su urnebesni.

Snimak je prikupio milion i po pregleda u samo dva dana, a mnoge je nasmijala transformacija simpatičnog psa. Naime, na početku se može vidjeti kako izgleda prije šišanja, a vlasnik se u opisu našalio: "Mislim da su mi dali pogrešnog psa".

U nastavku je prikazan potpuno obrijanog krzna osim na ušima i repu što je rezultiralo prilično komičnim izgledom.

Shih tzu je pasmina nastala na području Tibeta u 17. stoljeću. Razvio se na području Kine gdje su ga smatrali kraljevskim psom jer podsjeća na lava. I samo ime shih tzu znači lavlji pas. Zbog svojeg dostojanstvenog izgleda i druželjubive naravi danas je jedan od čestih kućnih ljubimaca.

Pripada patuljastim pasminama, ima karakterističnu široku, okruglu glavu, kratku njušku, a dlaka mu pada preko očiju koje se od nje gotovo i ne vide. Zbog toga ćete ih često vidjeti s mašnicom ili gumicom kojom je ta dlaka zavezana u repić na vrhu glave.

Ovaj prekrasan, aktivan psić idealan je ljubimac, no imajte na umu da njihov divan izgled zahtijeva puno pažnje i brige.