Rijetki posumnjali
31

Popularna youtuberka lažirala put u Californiju i obmanula fanove

Klix.ba
YouTube zvijezda Gabbie Hanna obmanula je svoje pratitelje da je putovala na festival Coachella potkrijepivši svoje putovanje fotografijama i videima za koji su rijetki posumnjali da su lažni. Cilj joj je bio pokazati kako je lako manipulisati sadržajem na društvenim mrežama.

Hanna ima 6,5 miliona pratilaca. Na Instagramu je dijelila fotografije na kojim je obučena u festivalsku odjeću, a iza nje su bina i ostali festivalski sadržaji. Snimala je i videa. U Californiji je "provela" dva dana. Većina fanova je bila šokirana kada je u Youtube vide otkrila kako je sve bila laž, a da su fotografije nastala u mjestu gdje živi uz pomoć njenih prijatelja.

Pozadinu je mijenjao fotograf Kellan Hendry, a prijateljica joj je odštampala lažne verzije narukvica za ulaz na festival s kojima se fotografisala.

"Napravila sam ovo jer lično poznajem ljude koji su jednom bili na festivalu, ali ponesu dovoljno odjeće i fotografišu se tako da na društvenim mrežama prikažu kako su bili dva vikenda ili više puta, a u suštini su kući. Društvene mreže su laž", naglasila je.

Fotografije su na stale u Sydneyu, a Hanna je uložila mnogo energije i truda da nađe lokacije koje će izgledati slično onima u Californiji. Njeni prijatelji koji su bili na festivali poslali su joj videa koja je stavila kao svoja na opciju Story.

"Znam da mnogi ljudi gledaju druge na Instagramu i pomisle ' Wao, njihov život je savršen'. Gledate u tijelo, odmore, automobile i dosta toga je u stvari lažno. Ali ja to razumijem jer je mnogima to posao", kazala je.

U video je objasnila šta je ustvari radila tokom dana kada je objavljivala fotografije i većinu vremena provela je u baru sa prijateljima.