lifestyle
0

Pokušala platiti lažnom novčanicom od milion dolara

NINA
Žena koja je pokušala platiti račun u robnoj kući lažnom novčanicom od milijun dolara, rekla je da je mislila da je novac pravi, iako novčanica te vrijednosti uopće ne postoji, javila je agencija Associated Press.

"Ne možete uvijek ići u korak s Narodnom bankom", kazala je Alice Pike (35), koja je pokušala račun od 1.675 dolara u robnoj kući "Vol-Mart" platiti lažnom novčanicom od milion dolara, zbog čega je prošle sedmice uhapšena.

Lažna novčanica od milion dolara od nedavno se može kupiti u prodavaonicama širom Amerike. Pikeova je policiji rekla da je novčanicu dobila od svog supruga, koji je numizmatičar.

Alica Pike
Ona je ispričala da je blagajnici "Wal-Mart " prvo dala dvije poklon čestitke te robne kuće, ali da joj je blagajnica rekla da one vrijede ukupno 2,32 dolara, na što je ona izvadila lažnu novčanicu od milion dolara, rekavši da je to "sve što ima".

"Nisam pokušala rasturati lažni novac. I sama pomisao na to je smiješna", rekla je Pikeova u svoju obranu.

U izvještaju policije se navodi da je Pikeova pokušala platiti robu lažnom novčanicom i da je čak tražila ostatak, a tužiteljstvo treba odlučiti hoće li protiv nje podići optužnicu za krivotvorenje novca.