Nezaboravna avantura
3

Počele pripreme za 47. Una regatu, učesnike će zabavljati Zabranjeno pušenje

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Internacionalna turistička Una regata održat će se od 24. do 27. jula ove godine, a organizatori i ovaj 47. put obećavaju dobru zabavu i nezaboravne avanture.

Direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić kazao je kako je ovo jedna od najznačajnijih manifestacije za Unsko-sanski kanton, ali i cijelu BiH.

"Prebrodila je sve krize, a kvalitetom, posjećenošću i sadržajima smo joj vratili stari sjaj. Okupljanje učesnika biće tradicionalno u Martin Brodu, potom slijedi prva etapa do Štrbačkog buka, a najinteresantnija i najmasovnija etapa je od Štrbačkog buka do Bihaća. Učesnike će zabavljati lokalni muzičari, a u Bihaću će učesnike regate zabavljati grupa Zabranjeno pušenje", rekao je Mulić.

Tradicionalno će biti organizovani skokovi s mosta u Gradskoj otoci gdje će biti održan i koncert.

Mulić je istakao kako se u prvoj etapi regate očekuje oko 450 učesnika, dok u drugoj etapi očekuju oko 1.000. Unska regata je prošle godine sa svim svojima sadržajima u četiri kampa i koncertima privukla 20.000 ljudi, a istom uspjehu se nadaju i ove godine.

Kotizacija za učesnike je 50 KM za sva tri dana, dok je za etapa 20 i 25 KM. Imena ostalih bendova koji će zabavljati učesnike biće poznata do sredine juna. Prijave su već otvorene.