Prijavite se
0

Otvorene prijave za 6. dm žensku utrku: Istrčite 5K zajedno na Vilsu ili bilo kad i bilo gdje

I. B.
dm ženska utrka
dm ženska utrka
Sada već tradicionalna, šesta po redu dm ženska utrka u BiH, u organizaciji dm kompanije, ove godine će na oduševljenje brojnih dama biti održana u dva formata.

Nakon višegodišnje pauze, sve zainteresovane učesnice će 6. dm žensku utrku dužine pet kilometara ponovo moći istrčati zajedno 10. septembra na Vilsonovom šetalištu.

Dame koje, pak, budu spriječene navedenog datuma biti tu, predviđenih pet kilometara moći će istrčati u periodu od 4. do 10. sepetembra, bilo kada i bilo gdje. Prijave su otvorene od danas, a putem web stanice www.dm-zenskautrka.ba moguće se prijaviti do 4. augusta.

dm ženska utrka
dm ženska utrka

Od svake kotizacije 1 KM za projekte za unapređenje i očuvanje mentalnog zdravlja žena u BiH

"Na naše i veliko zadovoljstvo brojnih ljubiteljica zdravog i aktivnog načina života od ove godine ponovo trčimo zajedno na Vilsonovom šetalištu, koje je još od organizacije 1. dm ženske utrke tradicionalno bilo mjesto održavanja. S ciljem jačanja zajedništva i veće promocije zdravih životnih navika zadržali smo i virtuelni format utrke, kako bismo svim damama širom BiH pružili mogućnost da sudjeluju u ovom događaju. Naše zajedništvo jačat ćemo i kroz podršku unaprjeđenju i očuvanju mentalnog zdravlja žena u BiH, jer se od svake kotizacije izdvaja 1 KM za projekte planirane u ovoj godini", pojasnila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Kotizacija za utrku iznosi 10 KM, a sve učesnice dobijaju dri fit majicu i ruksak koji sadrži proizvode dm-a i partnera. Sve učesnice koje se prijave za utrku na Vilsonovom šetalištu, učesničke majice i startne brojeve moći će preuzeti dva dana prije utrke, 8. i 9. septembra na dm registracijskom punktu u Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu iza zgrade Historijskog muzeja.

dm ženska utrka
dm ženska utrka

Dame, koje se, pak, odluče da svojih pet kilometara istrče na drugom mjestu, kotizaciju u iznosu od 10 KM plaćaju kupovinom startnog poklon paketa, od 4. do 10. septembra u bilo kojoj dm trgovini koju odaberu prilikom prijave.

Medalje i dm poklon kartice za 10 prvoplasiranih

Iako učesnice predviđenih 5 kilometara mogu i prošetati, za sve one koje odluče trčati i testirati takmičarski duh dm je osigurao vrijedne nagrade.

Prvih deset najbržih trkačica osvojit će medalje i bit će nagrađeno dm poklon karticama. Za pobjednicu 6. dm ženske utrke nagrada je dm poklon kartica u vrijednosti od 400 KM, za drugoplasiranu dm poklon kartica u vrijednosti od 300 KM, dok je za treće najbolje vrijeme namijenjena poklon kartica u vrijednosti od 200 KM. Trkačicama koje se plasiraju od 4. do 10. mjesta bit će uručene dm poklon kartice u iznosu od 50 KM.

dm ženska utrka
dm ženska utrka

I za dame koje u utrci budu sudjelovale na lokaciji po volji dm je osigurao poklone. Naime sve one koje od 11. do 13. septembra na službenoj stanici utrke postave svoje fotografije u učesničkoj majici sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti jednu od 10 nagrada, koje će biti dodijeljene slučajnim odabirom.

After run zabava uz poklone i degustacije

Start 6. dm ženske utrke 10. septembra na Vilsonovom šetalištu je u 10 sati, dok već od 11 sati slijedi after run zabava uz degustacije i poklone partnera: essence, Eveline, Garnier, Gloria, Gorsen, nextbike by TIER, Sara, Violeta, Vitalia health food i Intersport.

Najmlađi će se moći zabaviti u dječijem kutku, dok je za sve prisutne dm osigurao i besplatne dermatološke preglede.