lifestyle
428

Nakon odluke o istospolnim brakovima, muškarac želi pravo da oženi dvije žene

Klix.ba
Nathan Collier (46), poligamist iz Montane koji se pojavio u TLC showu "Sister Wives", planira tužiti državu koja mu ne dopušta da oženi i svoju drugu ženu.

Na ovaj se čin muškarac odlučio nakon što su Sjedinjene Američke Države dopustile istospolne brakove, te smatra kako bi trebali dopustiti i poligamne brakove u kojima muškarac ima pravo oženiti više od jedne žene.

Collier se vjenčao sa svojom prvom suprugom Victoriom 2000. godine. On i njegova druga partnerica Christine vjenčali su se religioznom ceremonijom 2007. godine. Ipak, Collier smatra kako bi oba braka trebala biti pravno priznata.

"Radi se o jednakim pravima kada je brak u pitanju. Jednostavno želimo i pravnu potporu našoj sretnoj, funkcionalnoj, snažnoj i porodici punoj ljubavi", kaže Collier.

Šef okruga Yellowstone u Montani kaže kako će pregledati zakon Montane o poligamiji i javiti Collieru odluku uskoro. Zasad navodi kako poligamija nije dozvoljena.

"Moja druga žena Christine, s kojom nisam pravno u braku, trpi ovo godinama. Ona zaslužuje jednaka prava kao i moja prva žena", poručio je Collier.