lifestyle
17

Najjezivije mjesto: Zavirite u Disneyev vodeni park, jedini koji je zatvoren godinama

Klix.ba
Disney's River Country bio je prvi vodeni park Disneyevog svijeta koji je otvoren 1976. godine. Od 2001. godine ovo mjesto je zatvoreno i potpuno napušteno.

Fotograf Seph Lawless fotografisao je ovo mjesto koje je priroda "uzela pod svoje". Zarasli dijelovi zabavnog parka izgledaju jezivo a cijelo mjesto poput scene iz horor filma. Mještani koji žive okolo River Countryja potkrepljuju to i činjenicom da je ovo mjesto tragedije jer je 1980. godine dječak koji je bio u parku umro od rijetke amebe koja mu je ušla kroz nos i došla do mozga i nervnog sistema.

Također, jezero je opasno za kupanje, a sva stvorenja koja su u njemu preživjela su otrovna. Prema riječima mještana, jezero su zatrovali Disneyevi čamci i vatrometi.

Na fotografijama se nalazi i drugi Disneyev park koji zatvoren Discovery Island, koji je udaljen samo nekoliko stotina metara od vodenog parka. Oba su bila popularna destinacija za turiste i djecu. Umjesto dječije graje, ovim prostorom sada odzvanja zvuk vjetra.

Fotograf Seph je ovim fotografijama odao počast nekadašnjem mjestu zabave koje sljedeće godine obilježava 40 godina svog ne tako slavnog postojanja.