Modna fotografija
0

Ženska senzualnost by Mladen Blagojević

Sarajevo-x.com
Direktno iz Dominikanske Republike specijalno za Sarajevo-x.com mladi bh. fotograf Mladen Blagojević proslijedio je izvrsnu kolekciju fotografija kroz koje prikazuje nesputanu žensku senzualnost. Radi se o njegovom radu kroz koji se doslovno može osjetiti a ne samo gledati. Mladen je rođen i odrastao u Doboju, a trenutno putuje svijetom na najpoznatijim svjetskim brodovima, fotografirajući njegovu raznolikost. I sve to sa bosanskim pasošem!

Mladen kaže da obožava svoj rodni Doboj ali su ga čudni naboji odveli na putovanje oko svijeta. Od 2003. godine profesionalno se bavi fotografijom, i to onom modnom. Ovo iz razloga što je i nekoliko godina bio maneken te je na Sarajevo Fashion Weeku nosio modele poznatog bh. dizajnera Haada.

Od 2005. godine radi kao fotograf na brodovima za američku kompaniju Image iz Miamija. Nakon dvije godine rada za ovu kompanije počinje raditi u različitim buticima kako bi imao vremena posvetiti se autorskoj fotografiji, a posljednje dvije godine radi za englesku kompaniji Harding Brothers.

Mladen kaže da je u posljednje četiri godine bio na 10 svjetski poznatih brodova kao što su Disney Magic, Queen Mary 2, Queen Elizabeth..

Doslovno je proputovao svijet u ovom periodu i to kao Bosanac sa bosanskim pasošem, i za sve bio plaćen. Obišao je više od 90 država a na putovanjima susreo mnoga slavna imena poput Donalda Trumpa, Johna Cleesea, Angelu Basset, Slasha iz Guns 'n' Roses i mnoge druge.

Fotografije koje možete pogledati dio su njegove bogate ženske kolekcije snimane u BiH i inozemstvu, kako za kataloge tako i za privatne foto knjige. U narednim danima Mladen će posjetioce Sarajevo-x.com obradovati foto reportažama sa mnogih egzotičnih svjetskih destinacija.