Uvijek u centru pažnje
37

Zendaya nastavlja dominaciju na crvenom tepihu: Plijenila je pažnju u Cavalli haljini dubokog dekoltea

N. O.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
S press turnejom nastavka filma "Dune" svaki crveni tepih donio je upečatljivu kombinaciju Zendaye, a mlada glumica pojavivši se na nedavnoj dodjeli još jednom je bila u centru pažnje zbog svog outfita.

Naime, Zendaya koju već prepoznaju kao modnu ikonu pojavila se na dodjeli modnih nagrada Green Carpet u Los Angelesu, a zahvaljujući stilisti Lawu Roachu opet je ostavila utisakk.

Nosila je haljinu Roberta Cavallija iz kolekcije za proljeće/ljeto 2011. godine. Ovaj komad od svilenog šifona u sivoj boji imao je prilično dubok dekolte, a također je bila prekrivena resama.

Svoju kovrdžavu kosu je nosila puštenu da pada pozadi uz dva pramena pokupljena nazad.

Zendaya je nosila i niz Serpenti Viper dijamantnih narukvica i prstenova u kompletu od bijelog zlata koje je uparila sa dijamantnim naušnicama za ovu posebnu priliku.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Njena izdanja na press turneji filma "Dune: Part Two" od Južne Koreje do Londona do New Yorka obilježila je odjeća kojom je zadivila sve počev od Muglerovog poznatog robotskog odijela sve do kreacije Stephanea Rollanda koja "ne trpi donji veš".

Ova haljina glumice bila je savršena za premijeru drugog dijela filma "Dune" - Rolland je otkrio da je kolekcija za proljeće 2024. u velikoj mjeri inspirirana pješčanim lokacijama, a sama radnja filma se prvenstveno odvija na pustinjskoj planeti Arrakis.