"Nova Sophia Loren"
9

Vratila je glamur na crveni tepih: Rumunka Madalina Ghenea bila je zvijezda večeri u Veneciji

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rumunska manekenka i glumica Madalina Ghenea bila je glavna zvijezda sinoćnjeg crvenog tepiha Filmskog festivala u Veneciji. Usljed izbivanja holivudskih zvijezda, italijanski mediji navode da je svojim izdanjem uspjela donijeti dašak glamura.

Lijepa Rumunka koju od početka karijere porede sa Sophijom Loren pojavila se u bijeloj odjevnoj kombinaciji. Nosila je haljinu na bratele s izrezom i naborima s jedne strane uz ogrtač od perja.

Odjeću je sparila s bijelim otvorenim sandalama na petu, a za ovo pojavljivanje birala je šminku u neutralnim tonovima.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Manekenka i glumica stigla je na Lido u vodenom taksiju u pratnji svog novog partnera - bugarskog tenisera Grigora Dimitrova.

Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala u Veneciji obilježio je izostanak velikih holivudskih zvijezda zbog štrajkova glumaca i scenarista te su tako izostala glamurozna izdanja i na crvenom tepihu.

Upravo su italijanski mediji pohvalili Madalinu jer je svojim izdanjem donijela dašak prijašnjeg glamura u Veneciju.

Madalina je prisustvovala projekciji filma "Origin" koji je režirala Ava DuVernay, a nakon premijere zaradio je od pet minuta i 46 sekundi.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Drama, koja je adaptacija knjige dobitnice Pulitzerove nagrade Isabel Wilkerson "Kasta: porijeklo našeg nezadovoljstva", ostavila je mnoge u publici u suzama dok je utkala Wilkersoninu životnu priču s mučnim prikazima holokausta, ropstva i indijskog kastinskog sistema.