'Ljepota je u oku posmatrača'
0

Upoznajte najružnije modele na svijetu

Sarajevo-x.com
Ukoliko ste debeli, premršavi, imate ružne tetovaže, neskladno tijelo prekriveno pirsinzima ili neki drugi nedostatak, onda se zasigurno možete uposliti u londonskoj kompaniji "Ugly Models". Naime, ta agencija već decenijama zapošljava samo ružne modele.

Prema riječima vlasnika Agencije, Marca Frencha, u njegovoj kući važi isključivo pravilo da je ljepota u oku promatrača, a modeli mogu biti sve ružne osobe u dobi od 18 pa do 100 godina.

Modeli koji traže posao u toj agenciji su uglavnom ljudi koji su povrh svega zadovoljni svojim izgledom. Među njima je i 2,5 metara visoka Sultan Kosen, ali i Elaine Davidson, model koji ima preko 2.520 pirsinga na svom tijelu.

U Agenciji "Ugly Models" navode kako su dobrodošle sve debele žene, svi bezveznjaci, ekstremno visoke, ali i nenormalno niske osobe. Uposlenici smatraju da danas svako može biti lijep zahvaljujući raznoraznim estetskim operacijama, ali oni žele da njihov izgled odaje i njihov pravi karakter.

"Ono što ružne modele razlikuje od drugih je činjenica da se dobro osjećaju u svojoj koži", kazao je French.

On je napomenuo kako su njegovi modeli radili za brojne svjetske modne kuće, među kojima su i "Calvin Klein", te italijanski "Vogue". Ružni modeli su se pojavljivali u brojnim poznatim filmovima, pa čak i u svakom filmu o Bondu.

Inače, Agencija za ružne modele je osnovana 1969. godine, a danas za tu agenciju radi preko 1.000 modela. Često održavaju audicije, a uskoro će imati i svoj show na jednoj britanskoj televiziji.