Veliki obožavatelj repera
7

Upečatljivo modno izdanje Benzeme s dodjele Zlatne lopte inspirisano je slavnim Tupacom

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Sinoć je napadač Real Madrida Karim Benzema ušao u historiju osvojivši Zlatnu loptu, a za ovu priliku birao je prilično upečatljivu modnu kombinaciju koja je podsjetila na preminulog američkog repera Tupaca.

Benzema je prvi Francuz koji je osvojio ovu prestižnu nagradu otkako ju je 1998. kući ponio Zinedine Zidane. Dok osvajanje nagrade za mnoge nije bilo iznenađenje, njegovo modno izdanje zasigurno nije bilo očekivano.

Za dodjelu koja se održala u francuskoj prijestolnici, Karim je odabrao modnu kombinaciju inspirisanu slavnim Tupacom.

Kroj odijela koje je nosio je bio sličan onom koje je nosio reper na dodjeli American Music Awards 1996. u Los Angelesu, samo nekoliko mjeseci prije smrti.

Benzema je nosio smoking, bijelu košulju koja je bila ukrašena dodatkom oko vrata na kopčanje, koji je također podsjetio na Tupacovo izdanje od prije 26 godina.

Još jedan detalj koji je naizgled bio inspirisan preminulim reperom bile su i naočale francuskog nogometaša.

Karim je na svom Instagram storyju podijelio i videosnimak koji prikazuje poređenje njegovog sinoćnjeg izdanja s onim slavnog repera.

Tokom godina Benzema nije skrivao svoje divljenje pokojnom Tupacu koji je preminuo 1996., a njegovi Instagram i Twitter profili zatrpani su fotografijama muzičara.

Također, 2017. rekao je za Highsnobiety da je odrastao slušajući hip hop: "Imao sam sedam ili osam godina. Da, Tupac i sve to."