Sjajan početak 2020.
260

Umjetnost u izlogu: Jedinstveni kostimi Lane Lončarević u galeriji ULUPUBiH

L. K.
Čast da u 2020. godini u okviru projekta "Umjetnost u izlogu" otvori sezonu izlaganja svojih radova pripala je kostimografkinji Lani Lončarević, koja će u galeriji Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera (ULUPUBiH) od 9. do 18. marta izložiti kostime iz svog bogatog opusa.

Ljubitelji umjetnosti i dizajna imat će priliku da vide kostime, ali i fotografije kostima koje je autorica izdvojila iz svog bogatog opusa. Ono što je interesantno je da će posjetioci u tom periodu u terminima između 11 i 13 sati moći da upoznaju umjetnicu i da sa njom razgovaraju o temama umjetnosti, kostimografije i kulture uopšte.

Kostimografkinja Lana Lončarević se tokom proteklog perioda istakla svojim radom i ostvarila zapažene rezultate u različitim projektima, vezanim za pozorište, film, muzičke, ali i reklamne spotove, kao i druge vrste muzičko-scenskih performansa.

"Od ideje do realizacije najzanimljiviji je put kojim umjetnik hoda. Uvijek nepoznanica, uvjek nešto novo, sa mnogim izazovima ali uvjek osvjetljen radošću stvaranja. Mi vas pozivamo da zajedno uživamo u još jednom lijepom kulturnom događaju", objasnila je kostimografkinja.