Moda i ljepota
3

Trikovi za savršenu šminku: Koristite fiksator i zagrijte maskaru

Klix.ba
Ne postoje dvije osobe koje imaju isto tijelo, kožu ili kosu, tako da ne postoje ni kozmetički proizvodi koji imaju isti učinak na različite osobe. Međutim, postoje trikovi za savršen make-up koje su žene podijelile na Redditu.

Za veliki broj žena najvažnija stvar koju su naučile jeste da ne zanemaruju sitne detalje, kao što su korištenje hidratantne kreme, podloge i fiksatora. Jedna od žena tvrdi da joj šminka izgleda 10.000 puta bolje otkako koristi ova tri proizvoda. Druga ističe da joj je fiksator promijenio život.

"Ova stvar čuva tvoje lice cijeli dan, ništa ne morate popravljati", kazala je žena.

Također, brojne žene su se složile da je i maskara mnogo drugačija ukoliko se prije nanošenja ugrije. Ovaj trik je jako koristan za starije maskare koje su se isušile.

Osim toga, jedna žena je navela da je uvijač za trepavice znatno učinkovitiji ukoliko se zagrije, bilo pod toplom vodom ili fenom.

Mnoge učesnice u raspravi su kazale da je krema za sunčanje također važna. Jedna od žena je kazala da svaki dan na lice nanosi kremu za sunčanje bez obzira da li je vani kišovito ili sunčano, čak i ako uopšte ne planira izlaziti iz kuće.

Sve su složile da je zaštita lica jedan od najboljih načina da koža izgleda mladenački.