Moda i ljepota
11

Talentovana Maddie Ziegler zablistala na naslovnici magazina Peper

Klix.ba
Mlada plesačica Maddie Ziegler već dvije godine uživa u slavi i poznata je širom svijeta zahvaljujući australskoj pjevačici Siji koja je angažovala u svojim muzičkim spotovima i na koncertima. Magazin Paper izabrao je Maddie za svoji tinejdžersku rubriku i napravio nevjerovatne fotografije.

Maddie je poznata po svom make-upu koji sama radi od svoje pete godine. Tada je svijet upoznao kroz show Dance Moms, koji se fokusirao na život mama i njihovih kćerki koje su članice plesne grupe koju predvodi trenerica Abby Lee. Ova talentovana djevojčica oduševljavala je žirije širom SAD-a i uvijek osvajala prva mjesta. Zahvaljujući tome primijetila je i Sia koja je odlučila profesionalno angažovati.

Fotografije je radio JUCO i makeup umjetnica Mia Yang koji su dali Maddie potpunu slobodu poziranja.

"Iako volim eksperimentisati sa šminkom, volim izgledati u skladu sa svojim godinama. Počela sam se šminkati kada sam imala pet godina zbog takmičenja u plesu. Sama sam učila da se šminkam i od tada eksperimentišem", kazala je Maddie za magazin Paper.

Na fotografijama Maddie ima mnogo šljokica i šarenih boja, te su do izražaja došli njena mladost i dječiji duh.

Maddie Ziegler je već nastupila na Jimmy Kimmel i The Ellen showu, našla se na naslovnicama brojnih magazina kao što su Teen Vogue, Cosmopolitan, Elle i Seventeen, a već su je angažirali brendovi odjeće kao što su Glitzy Girl, Sally Miller i Purple Pixies. Pored plesa, bavi se pjevanjem i glumom, te je glumila u TV showovima "Drop Dead Diva" i "Austin & Ally".