Idealna simetrija
46

Stomatolozi tvrde da ovaj muškarac ima najljepši osmijeh na svijetu

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Harry Styles na listi najljepših muškaraca svijeta prema zlatnom omjeru zauzeo je četvrto mjesto, a sad je dobio još jedno priznanje za svoj izgled. Britanski pjevač okrunjen je za vlasnika najatraktivnijeg osmijeha na svijetu prema mišljenju vodećih stomatologa.

Naime, ovaj 29-godišnjak pretekao je youtubera KSI-ja, Richarda Maddena te Rege-Jeana Pagea koji je prema ranije spomenutom zlatnom rezu ponio titulu najljepšeg muškarca svijeta.

Doktorica Gulay Akay, osnivačica stomatološke klinike Dentakay, rekla je za britanski Mirror: "Pozitivan učinak lijepog osmijeha na ljude u njihovom društvenom i profesionalnom životu je neosporan. Atraktivan osmijeh je važno sredstvo za impresioniranje ljudi. Kada je lijepo lice upotpunjeno atraktivnim osmijehom postiže se harmonija lica".

"Za upečatljiv osmeh važne su proporcije zuba i njihov sklad s cijelim licem. Harry Styles ima idealnu simetriju u svom osmijehu, s prednjim zubima nešto dužim od ostalih", navela je.

Kada se radi o kategoriji žena voditeljica showa "Love Island" Maya Jama ima najatraktivniji osmijeh na listi žena, a Kate Middleton bila je druga na listi.

"Kod Maye Jame, sudijama se dopao sklad njenog osmijeha: zubi koji su bili vidljivi, njihova boja i raspored su bili idealni", pojasnila je Akay.

"Princeza od Walesa također ima divan, topao osmeh: odnos između gornje i donje usne je idealan, bukalni koridor – crno područje koje se može videti na uglovima usana – savršeno je proporcionalno, a simetrija prednjih zuba je tačna", dodala je.