Moda i ljepota
225

Snimanje u Istanbulu: Džejla Glavović u kreacijama Belme Tvico Stambol

Klix.ba
Bh. dizajnerica Belma Tvico Stambol je u periodu od 20. do 24. oktobra 2015. godine boravila u Istanbulu kao jedina bh. predstavnica na svjetski priznatom modnom sajmu trendova za narednu sezonu Premier Vision.

Na sajmu su predstavljeni trendovi za sezonu jesen/zima 2016/2017, a učestvovalo je više od 200 izlagača iz Turske, Italije, Indije, Grčke, Bugarske i drugih zemalja.

U njenom timu nalazili su se manekenka Džejla Glavović, frizer Admir Karišik, fotograf Eldar Nurković i Adi Stambol, a ekipa je vrijeme prije i poslije sajma iskoristila i za snimanje prvog dijela nove Haute Couture kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2016.

Snimanje je rađeno na nekoliko lokacija u Istanbulu poput Ortakoya, Arnavutkoya, pored Galata kule, pored Aja Sofije, kao i u staroj željezničkoj stanici, odakle je polazio čuveni Orient Express, a nisu ga pokvarili ni loši vremenski uvjeti poput kiše i vjetra.

Za frizuru i šminku bio je zadužen Admir Karišik, a ekipa je prilikom snimanja privukla veliku pažnju prolaznika koji su zastajali i fotografisali set snimanja.

Naredni dio kolekcije koju će činiti Ready to Wear stvari će biti snimana poslije Nove godine.