Uspjeh naše ljepotice na Jamajci
1

Semira Hadžimehmedagić prva pratilja Miss Global Int.

Sarajevo-x.com
Prve tri ljepotice na Jamajci
Prve tri ljepotice na Jamajci
Na izboru ljepote Miss Global International, koji se održao na Jamajci, predstavnica Bosne i Hercegovine Semira Hadžimehmedagić proglašena je prvom pratiljom.

Na takmičenju ljepotica, koje se održava već sedmu godinu, lentu Kraljice odnijela je djevojka iz Portorika Yansy Vega, a druga pratilja je Yasmine Lima, Miss Cape Verde.

Takmičenje je održano u historijskoj palači u poznatom turističkom odmaralištu Grand Palladium, pod pokroviteljstvom Lorne Golding, supruge jamajčanskog premijera Brucea Goldinga.

Semira je 20-godišnja studentica Elektrotehničkog fakulteta iz Visokog. U osnovnoj školi je bila učenica generacije, a Matematičko-informatičku gimnaziju u Visokom završila je s odličnim uspjehom, a posebno je talentovana u oblasti matematike i fizike. Učestvovala je u mnogim regionalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima iz matematike i osvojila brojne nagrade, među kojima je i ona iz Španije sa takmičenja srednjoškolaca mediteranskih zemalja.

Na takmičenju su učestvovale djevojke iz Švedske, Konga, Moldavije, Samoe, Arube, Kajmanskih Ostrva, Gvineje, Kine, Sudana, Kameruna, SAD-a, Estonije, Santo Dominga, Bocvane, Zanzibara, Rumunije, Haitija, Zambije, Francuske, Luksemburga, Tanzanije, Indije, Australije, Mijanmara, Bornea, St. Kittsa, Djevičanskih Ostrva, St. Martena, Zimbabvea i Kolumbije.