Moda i ljepota
465

Rahima tvrdi da je Miss Uzbekistana, a niko ne zna ko je ona

Klix.ba
Rahima Ganieva je 18-godišnja ljepotica iz Tashkenta u Uzbekistanu. Trenutno se nalazi u Indoneziji gdje se zajedno sa još 130 ljepotica priprema za takmičenje Miss svijeta koje će se održati 28. septembra. I ne bi tu ništa čudno bilo da vlasti Uzbekistana nisu saopćile da ne znaju ko je ona i da nikada u Uzbekistanu nije održan izbor za miss te zemlje.

Ganieva ima sve što je potrebno da bi bila jedna od takmičarki na izboru za Miss svijeta. Svira klavir, igra tenis, govori engleski, uživa u putovanjima te studira ekonomiju i diplomatiju. No, uzbekistanske vlasti tvrde da ona nije njihova missica i da se u toj zemlji nikada nije održao izbor za Miss.

Sve se dodatno uzburkalo kada je otkriveno da univerzitet za koji ona tvrdi da pohađa, uopće ne postoji.

Ko je Rahima Ganieva i kako je uopće došla u Indoneziju na izbor za Miss - niko ne zna.

"Rahima Ganieva nikada nije učestvovala na nekom takmičenju u Uzbekistanu. Da se održavalo takvo takmičenje, sigurno bismo izabrali mnogo ljepšu djevojku. Žao mi je što je Ganieva odabrala da svoju karijeru gradi na lažima", kazao je za uzbekistanski servis Radija Slobodna Evropa Zhavlon Komolov, glasnogovornik modne agencije iz Tashkenta.

Gulnara Karimova, kćerka uzbekistanskog predsjednika Isloma Karimova, preko Twittera je također otkrila da je uistinu iznenađena što njenu zemlju predstavlja Ganieva te je pitala odakle se uopće djevojka pojavila.

Zvaničnici izbora za Miss svijeta još uvijek nisu javno prokomentarisali ove događaje.