Moda i ljepota
36

Pogledajte šta je jedna firma kupaćih kostima uradila svom modelu

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Svi znamo koliko Photoshop može biti koristan kad je u pitanju prikrivanje sitnih nedostataka, no ponekad zna otići predaleko, pogotovo kad se dizajneri zaigraju, pa rezultat bude daleko od stvarnog stanja stvari.
Fella Swim, australijska kompanija koja proizvodi kupaće kostime, do tolike je mjere retuširala fotografiju australijskog modela Meaghan Kausman, da je rezultat bio zapanjujući.

Na to se požalila i sama Meaghan, postavivši na svoj Instagram profil prije i poslije fotografiju – originalnu, koju je radio fotograf Pip Summerville i onu koju su u kompaniji Fella Swim obradili u Photoshopu - ne samo da su joj smanjili stomak i debljinu nogu, nego i ostatak njenog tijela, učinivši je dosta mršavijom.

Kausman je ovu nasilnu transformaciju nazvala šokantnom, napisavši:

"Ja nosim veličinu 8, a ne 4! To je moje tijelo! Odbijam da šutim i pustim bilo kojoj kompaniji ili osobi da me uvjerava u to kako je mršavije bolje. Sve žene su lijepe, a dolazimo u različitim veličinama i oblicima. Ova industrija je luda! Nije uredu mijenjati žensko tijelo kako bi izgledalo mršavije. NIKAD!", napisala je revoltirana Kausman.

Kompanija Fella Swim je nakon ove reakcije obrisala fotografiju i uputila izvinjenje i Kausman i njenom fotografu, ali to nije spriječilo da i dalje nastavi javno kritikovati postupak ove firme.