Inspirisane pop kulturom
10

Pogledajte najbolje maske poznatih za Noć vještica

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Iako se Noć vještica slavi 31. oktobra, brojne poznate ličnosti svoje maske predstavile su i ranije tokom vikenda. Počev od Hailey Bieber koja se prerušila u Britney Spears do Harrya Stylesa kao Dorothy iz "Čarobnjaka iz Oza" kostimi poznatih bili su poprilično maštoviti i inspirisani popularnom kulturom.

Likovi iz filmova iz djetinjstva, kao i serije "Squid Game", ali i neke impresivne protetičke maske našle su se među najboljim kostimima slavnih za Noć vještica 2021. godine, a zvijezde, uključujući Heidi Klum, Harrya Stylesa i Johna Legenda, pokazale su sav svoj praznični duh.

Instagram profili poznatih bili su centralna lokacija gdje su prethodnog vikenda predstavljali svoje kostime za Noć vještica.

Počev od Heidi Klum, koju s razlogom zovu kraljicom Halloweena, bivša manekenka ni ove godine nije razočarala. Klum se maskirala u mumiju, a na svom Instagramu je objavila video koji prikazuje cijeli proces transformacije u vrlo realističnu masku.

Također, ove godine izdvojila se manekenka Hailey Bieber koja se prerušila u Britney Spears. Objavivši fotografije Britneyineih izdanja koja su joj bila inspiracija, Bieber je dobila znatnu količinu komplimenata za poprilično autentičan izgled.

Harry Styles se na koncertu u sklopu turneje "Love on Tour" pojavio maskiran u Dorothy iz "Čarobnjaka iz Oza" te je za ovu priliku nosio kratku haljinicu, crvene štrample i cipele na petu.

Drugi su dali sve od sebe sa razrađenim specijalnim efektima: Ariana Grande se transformisala u močvarno čudovište obraslo mahovinom, a pjevačica Lizzo prerušila se u lik Baby Yode iz "Star Warsa". Kako je otkrila mnogi je nisu prepoznali te su se slikali s njom na ulici samo zbog kostima.

Glumica Kerry Washington pojavila se u odijelu lika iz popularne serije "Squid Game", a tu su i primjeri Johna Legenda koji se sa suprugom i djecom prerušio u članove porodice Addams, dok se Kendall Jenner transformisala se u lika iz filma "Mars Attacks!".

Reper Lil Nas predstavio je dva kostima - jedan gdje se prerušio u Lorda Voldemorta iz Harry Pottera, a druga maska je uključivala lik iz sticoma "Ned's Declassified School Survival Guide".