Moda i ljepota
9

Od prosječnog do glamuroznog: Šminkom do nevjerovatne transformacije

Klix.ba
Ekstremno oslikavanje uzelo je velikog maha među mladim amaterskim make-up umjetnicima. Jedna od njih objavila je snimak na kojem otkriva tajnu šminkanja Kim Kardashian. Uz pomoć šminke i kistova, umjetnica je od obične djevojke napravila glamuroznu damu.

Sve je počelo kada je Kim objavila sliku na kojoj se vidi prva faza nanošenja šminke, odnosno bijele linije korektora. Za konačan izgled, potrebno su četiri nijanse pudera koje nanosite na lice u određenom obliku. Rezultati su impresivni. Tehnika ekstremno oslikavanje ima za cilj potpunu transformaciju osobe i proizvodnju visokog glamura.

Na YouTubeu možete pronaći veliki broj snimaka u kojima vam umjetnici objašnjavaju kako da šminkom suzite nos, izdužite lice, povećate obraze ili usne.

"Počnite sa sjenčenjem lica koristeći korektor koji je za tri nijanse svjetliji od vaše kože i nacrtajte trouglove ispod očiju, iznad obrva, na nosu i bradi. Povucite liniju tamom nijansu na mjesta gdje niste nanijeli svijetli korektor. Poslije to izjednačite i dobit ćete željeni rezultat", rekla je jedna umjetnica.

Rezultati su fantastični i uz pomoć ovih trikova svaka žena može izgledati poput modela spremnog za najluđu glamuroznu zabavu.