Favoriti među šminkerima
56

Od 7 do 22 KM: Izdvojili smo šest maskara koje vrijedi imati u kozmetičkoj torbici

I. B.
Maskara je jedan od najpopularnijih beauty proizvoda (Foto: Instagram)
Maskara je jedan od najpopularnijih beauty proizvoda (Foto: Instagram)
Jedan od najčešće korištenih makeup proizvoda u ženskim torbicama je maskara. Bilo da želite samo "osvježiti" lice ili svojim trepavicama podariti volumen i definiciju, maskara će vam uvijek pritrčati u pomoć. Izdvojili smo neke iz drogerija koje rade zaista odličan posao.

Proizvodi za uljepšavanje doista mogu učiniti čuda na našem licu, a jedan od onih na koje se najčešće oslanjamo je dobra maskara.

Iako nam je pri velikom izboru koji je danas dostupan u drogerijama, često teško izabrati onu pravu, postoji nekoliko maskara koje se ističu kao favoriti u kozmetičkim torbicama popularnih šminkera.

Izdvojili smo one o kojima je riječ, a njihove cijene kreću se već od 7 KM.

Max Factor 2.000 Calorie

Maskara koja odavno važi za klasik, s razlogom je stekla tu titulu. Iako je njena četkica naizgled obična, s 2.000 Calorie postići ćete glamurozan izgled trepavica, koje će izgledati duže i gušće. Postojana je, otporna na razmazivanje i ne stvara grudvice, a obavezna je u torbicama brojnih svjetskih šminkera, barem za nanošenje prvog i najbitnijeg sloja. Bez mirisa, mogu je koristiti i osobe osjetljivih očiju.

U bh. drogerijama može se naći i po cijeni od 12,50 KM.

Essence Lash Princess - False Lash Effect

Iako biste pomislili da "za malo para, dobijete isto toliko muzike", to ne vrijedi za ovu Essence maskaru. Lash Princess False Lash Effect je pravo otkriće, a postala je i prava senzacija među drogerijskim maskarama. Godine 2017. neko je podijelio fotografiju svojih trepavica prije i poslije nanošenja ove maskare, a zbog rezultata svrstali su je pri sami vrh kozmetičkih proizvoda.

Za cijenu ispod 7 KM, koliko je u bh. drogerijama, ona čini trepavice vidno dužim, razdvaja ih i povećava volumen, zbog čega ćete dobiti efekat umjetnih trepavica.

Maybelline The Falsies Lash Lift

Još jedna od maskara koje se pozivaju na efekat umjetnih trepavica je ona koja nije tako davno stigla u drogerije. Riječ je o The Falsies Lash Lift od Maybellinea. Dolazi u tri ultratamne nijanse (Najcrnja crna, Ultra crna i Vrlo crna) i koristi formulu čija će vam vlakna podariti istaknut volumen, definiciju i zapanjujuću dužinu trepavica.

Njena cijena u BiH je oko 19 KM.

L'Oreal Lash Paradise

Sir John, dugodišnji šminker svjetske dive Beyonce ovu maskaru broji u svoje favorite. Pjevačica je navodno nosila tokom svog nastupa na Coachelli u pustinji te joj se ni nakon sati nastupanja i znojenja nije pomjerila s lica. Pored sjajnog volumena i naglaska na dužinu trepavica, upravo je to je njena najveća prednost.

U zavisnosti od boje, možete je kupiti po cijenama od 17-22 KM u našim drogerijama.

Maybelline Lash Sensational Sky High Lash

Četkica na Maybelline Lash Sensational maskari navodno ima deset slojeva dlačica za vidljivo produljenje vaših trepavica i to pri nanošenju samo jednog sloja, što je karakteristika koja je ovu maskaru već svrstala među favorite mnogih dama, ali i šminkera.

"Zbog svoje silikonske četkice, to je jedna od najboljih maskara na tržištu za duge trepavice. Posveti se posebno svakoj dlačici, istovremeno ih razdvajajući za sjajnu definiciju", tvrdi Colby Smith, koji radi s Dua Lipom.

Maskara je prije dvije godine zavladala i TikTokom, a mnogima se naročito dopalo što nije pretjerano skupa. U bh. drogerijama košta oko 15 KM.

Maybelline Makeup Lash Sensational

Mnogi su već godinama odani ovoj maskari i hvale je zbog efekta dugih i uvijenih trepavica na našim očima, a koji nam omogućava blago zakrivljena četkica koju ona posjeduje. Također, dobra stvar kod nje je i ta što se, unatoč postojanosti, maskara lako skida, te je u nekoliko poteza sa sredstvom za skidanje šminke možete brzo skinuti s vaših očiju što nije slučaj sa svim maskarama.

Makeup Lash Sensational ima pristupačnu cijenu i u našim drogerijama, gdje je često i na popustu, a možete je kupiti već za 10-12 KM.