Moda i ljepota
0

Nivea BH Fashion Week počinje večeras revijama UTOK-a i Haada

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nivea BH Fashion Week Sarajevo zvanično će biti otvoren večeras u hotelu "Holiday". Nakon 30 uspješnih sezona, ovo je 31., koja će biti organizirana od drugog do četvrtog novembra 2013. godine.

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH obaćava još jedan dobar modni događaj u glavnom gradu BiH, a sve pod pokroviteljstvom kozmetičkog brenda Nivea.

Učešće na ovom modnom događaju će uzeti svi značajniji akteri modne scene u BiH, ali i neki dizajneri iz inozemstva.

"Vrijednost projekta je popularizacija domaćeg bh. modnog dizajna i afirmacija mladih umjetnika, što je prepoznala i Nivea", ističu organizatori.

Primarni cilj Udruženja manekena i modnih kreatora Bosne i Hercegovine je da sve svoje saradnike, poslovne partnere, medije i zaljubljenike u modu, informiše o uspjesima naših talentovanih kreatora, koji se trude da svojim radom, zanimljivim dizajnom pokažu da zaslužuju bitno mjesto u svijetu modne industrije te da kvalitetnim sadržajem, odnosno revijama domaćih i stranih dizajnera zadobije centralnu pažnju u svijetu mode u BIH i šire, što danas i jeste tako, ističu organizatori.

Ovogodišnje zaštitno lice Fashion Week Sarajevo je prelijepa Jovana Gajić, koja je nakon prošle kampanje za 30. jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo, dobila mnogobrojne pozive u inozemstvo, najprije u Milano a potom je u avgustu bila jedina predstavnica BiH na izboru za "Look of the Year 2013" na Siciliji.

Fashion Week večeras u 20 sati otvaraju UTOK Fashion Show i renomirani modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad. UTOK (Udruženje tekstilne industrije, obuće i kože) je pripremio prezentaciju najboljih BH proizvođača tekstilne i odjeće od kože i krzna, te intimnog rublja, spavaći i kupaći program. Na modnoj reviji će biti prezentirani proizvođači teške i lake muške i ženske modne konfekcije, kožne i konfekcije od krzna, te intimnog rublja, spavaći i kupaći program.

Kada je u pitanju Haad, njegova samostalna modna revija ponudit će kolekciju koja je inspirisana pokretom, ritmom i slobodom kroz kulturno nasljedje naše domovine.

Među samostalnim modnim dizajnerima narednih dana će revije imati i Senada Baković, Marija Perić, Nadina Kovač, Albina Yigit Dželalagić... Posebnu atrakciju zadnje treće večeri predstavljat će revije u okviru kojih će se predstaviti modni dizajneri Andrea Vrljić, modni dvojac Demira Mahmutović i Emina Hasanović te ukrajinska modna dizajnerica Marina Kosorić koja živi i radi u Sarajevu.

Tu su još i kreacije Stanke Zovko i Istoka Bratića, kao i revije još nekih modnih kuća te revije studenata-početnika u svijetu mode.

Danas, prije početka Fashion Week, bilo je upriličeno druženje s novinarima, ako i upoznavanje sa sadržajima koje će publika moži vidjeti narednim danima.