Lako je opet biti mlad
100

Nekoliko savjeta za podmlađivanje, energiju i optimizam

Klix.ba
Možda više nemate 21 godinu, ali zasigurno se možete tako osjećati ukoliko poradite na sebi, vratite energiju i ojačate svoj organizam. Sve što je potrebno jeste da malo izmijenite životne navike i osjećat ćete se zdravije, jače, poletnije i optmističnije.
  • Da biste bili zdraviji potrebno je dovoljno sna, stoga se potrudite da ranije odlazite u krevet.

"Jedino se tokom sna vaše tijelo oporavlja", kazao je Henry Lodge, koautor knjige Younger Next Year. Naime, stručnjaci savjetuju da spavate svakodnevno po osam sati šest sedmica uzastopno i zasigurno ćete osjetiti da ste puno energičniji i raspoloženiji.

  • Zdrava ishrana je veoma bitna. Svaki obrok počnite voćem ili povrćem te čašom vode. Zahvaljujući vitaminima i antioksidansima u voću i povrću osjećat ćete se svježije, lakše i poletnije. Također, stručnjaci savjetuju da ne preskačete uvijek desert.

"Sve dok u organizam unosite 90 posto zdrave hrane nema potrebe da preskačete desert. Uživajte u sladoledu kao dijete", poručio je Lodge, za magazin Health.

  • Da biste se osjećali mlađe potrebno je i da ternitrate. Svaki dan odvojite vremena za sebe, otiđite u teretanu, na fitness, zumbu ili vježbajte kod kuće.

Nakon što ispravno uradite vježbe mišići se regenerišu, mišićna vlakna popravljaju, a vi se osjećate mlađe, seksipilnije i fizički mnogo bolje.

  • Naravno, nikada ne zaboravite da brinete o svom vanjskom izgledu. Pazite na vašu kožu lica, ruku, a veliku pažnju obratite i na vašu kosu. Svakodnevnom brigom o tijelu vratit ćete samopouzdanje, sjaj kože, a time ćete sigurno izgledati mlađe.

  • Volite li punk ili rock muziku? Pustite svoje omiljene pjesme, iako ćete možda zbog njih osjetiti nostalgiju. Ipak, uživite se, pjevajte i plešite. Muzika će vas opustiti i sigurno ćete biti vedriji.

  • Stručnjaci preporučuju da u svoju misiju podmlađivanja uključite i partnera. Šetajte s njim, odlazite na romantične vikende, grlite se u javnosti i zajedno širite pozitivnu energiju.