Standard ne postoji
32

Naslovne stranice magazina pokazuju koliko su se ideali ljepote promijenili u ovoj godini

DP
Standard ne postoji jer svaka samouvjerena osoba zrači posebnom ljepotom, a ideali ljepote se mijenjaju.

Februarsko izdanje "Glamour" magazina napravilo je jedanaest različitih naslovnih stranica. Žene koje nisu ni sanjale da će biti lice s naslovnice, našle su se na stranicama popularnog magazina. Njihova hrabrost, jedinstvene osobine i netipična ljepota sada su u trendu.

Bright Side prati modnu industriju i njene trendove pa je zato odmah primijetio ova svježa lica.

Sophia Hadjipaneli

Sophia je odlučila da neće čupati svoje spojene obrve i zato je osvojila srca mnogih dizajnera. Prije su se ljudi smijali Sophiji, a ona sada sudjeluje na modnoj reviji u Londonu, vodi uspješan Instagram profil i uskoro će postati prava modna ikona.

Harnaam Kaur

Britanska aktivistica Harnaam Kaur (23) pati od posljedica hormonalne neravnoteže nastale uslijed sindroma policističnih jajnika. Zbog ove bolesti, ona ima bradu. Harnaam se ne srami. Svoj izgled koristi kako bi pokazala ženama da mogu biti lijepe i uspješne, bez obzira na to kako izgledaju.

Munroe Bergdorf

Munroe je transrodna manekenka, aktivistica i DJ-ica. Bila je dio L’Oréalove kompanije i sudjelovala je u fotografisanju za magazine Dazed i Vanity Fair.

Chidera Eggerue

Chidera je postala poznata nakon što je započela #SaggyBoobsMatter pokret. Aktivistica je zamolila žene koje imaju drugačiji oblik grudi od onih koji se promovišu na društvenim mrežama da podijele svoje fotografije. Chidera je umorna od nametnutih standarda ljepote i odlučila je zauzeti stav.

Stephanie Yeboah

Stephanie (30) je plus size model koji planira objaviti knjigu o svojoj percepciji ljepote. Ona voli isprobavati razne modne kombinacije i svoj ekstravagantni izgled dijeli s pratiteljima na Instagramu.

Jeyza Gary

Jeyza Gary je rođena s lamelarnom ihtiozom, bolešću kojom se njena koža potpuno obnavlja svake dvije sedmice. Ovo je nije slomilo, nastavila je boriti se i postala je prvi model s ovim stanjem na modnoj sceni. Jeyza se 2010. godine našla na naslovnicama Glamour i Vogue magazina.

Kate Piper

Kate je bivši dečko polio kiselinom koja joj je uništila lice. Bila je u komi i kada se probudila, odlučila je podijeliti svoju priču sa svijetom. Ona je sada aktivistica koja se bori protiv nasilja i ne srami se pokazati svoje tijelo koje se nakon napada promijenilo.

Amber Jean Rowan

Amber je imala petnaest godina kada su joj dijagnosticirali alopeciju. Do šesnaestog rođendana izgubila je svu kosu i počela je nositi periku. Kasnije je promijenila svoju odluku, prihvatila je svoj izgled i više ga se ne srami.

Michelle Elman

Michelle je autorica bloga Scarred Not Scared. Ona sa svojim čitateljima dijeli savjete i govori o tome kako je uspjela preživjeti tumor na mozgu i ozbiljnu bolest crijeva, koje je imala u dvadesetoj godini. Michelle podržava ljude koji su pronašli sebe u teškim situacijama i inspirira ih da se bore.

Nabela Noor

Nadela se ne boji pokazati svoje strije ili obline jer želi naučiti svoje Instagram pratitelje (1,3 miliona) da vole svoje tijelo i da stvore svoje standarde ljepote.

Hani Sidow

Hani je model koji uvijek nosi hidžab. Svoje modne kombinacije dijeli na Instagramu već pet godina i ohrabruje druge da ne dopuste da im neko stane na put samoizražavanja.