Deset stilova
5

Modni stilovi koji su obilježili 2018. godinu: Od stila osamdesetih do Meghan Markle

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Google je prošle sedmice napravio listu najpretraživanijih pojmova i na taj način napravio i listu deset modnih stilova koji su obilježili 2018. godinu.

Ono što je interesantno jeste da je modni stil osamdesetih godina prošloga vijeka bio najtraženiji pojam ove godine, a iza njega ide grunge stil, što je samo dokaz da stari trendovi nikada ne umiru.

Na ovom popisu našao se i modni stil vojvotkinje od Sussexa, ali on nije na tako visokoj poziciji kao što je očekivano.

Ovo je spisak top deset modnih stilova koji su ove godine bili najtraženiji na Googleu.

Modni stil osamdesetih

Svoj veliki povratak 2018. godine imao je modni stil osamdesetih godina i upravo je on bio najtraženiji pojam na Googleu. Ovaj stil inspirirao je i mnoge modne kreatore poput Versacea, Givenchyja i Marca Jacobsa čiji su modeli na revijama nosili kapute s velikim naramenicama i jarkim bojama.

Grunge stil

Ovaj stil se pojavio krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, a ove godine nalazi se na mjestu broj dva kada je riječ o najpretraživanijim modnim stilovima. Ovaj stil karakterišu poderane farmerke, karirane košulje i čizme slične martinkama. Marc Jacobs je ljubav prema grunge stilu dobro iskoristio pa je izbacio svoju grunge kolekciju.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Modni stil devedesetih

S obzirom na to koliko je tražen grunge stil, uopšte nije neobično vidjeti i stil devedesetih na Googleovom popisu. Ova dva stila idu ruku pod ruku.

Modni stil dvijehiljaditih

Kad god pomislimo da su modni trendovi dvijehiljaditih konačno otišli u historiju, oni se nanovo vrate i to zahvaljujući juicy trenerci koja je karakteristična za stil Paris Hilton i Nicole Richie.

Modni stil Meghan Markle

Nakon što je i službeno postala dio kraljevske porodice vojvotkinja od Sussexa postala je broj jedan na listi natraženijih pojmova na Googleu, a što se tiče njenog stila, on je na skromnom petom mjestu. Najsjajniji trenutak bio je na njenom vjenčanju kada je nosila prelijepu bijelu vjenčanicu modnog brenda Givenchy. A potom je zablistala u bajkovitoj haljini Oscara de la Rente tokom svoje kraljevske turneje po Australiji, Novom Zelandu, Fidžiju i Tongi.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Muška moda

Baš kao i žene i muškarci traže modne savjete na internetu.

Harajuku moda

Ovaj stil nazvan je po marketu Harajuku u Tokiju. Ljubitelji ovog stila kažu kako je ovaj stil zapravo pokret protiv strogih društvenih pravila i normi.

Hipsterski stil

Ovaj stil se u 2018. godini vratio na velika vrata. Karakteriziraju ga karirane košulje, velike naočale, tregeri, punđe, conversice i martinke.

Stil Kate Middlton

Čini se da vojvotkinja od Sussexa ima mnogo bolji stil od vojvotkinje od Cambridgea, međutim ono što je sigurno jeste da je ona još uvijek na prvom mjestu u srcima javnosti. Kate Middleton i princ William dobili su svoje treće dijete, a vojvotkinja je imala i neke izvanredne modne trenutke poput Erdem haljine koju je nosila na večeri u Stockholmu.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Muška moda osamdesetih

Ove godine moda osamdesetih zaludjela je i muškarce. Prema Googleovim listama osobe iz Colorada i Washingtona imale su najviše interesa za ovaj modni stil.