Moda i ljepota
0

Manekenka Ema Golijanin pozirala za Sarajevo-x.com: "Nestrpljivost je moja mana"

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Dvadesetogodišnja manekenka Ema Golijanin iz Sarajeva je prošle godine predstavljala našu zemlju na svjetskom izboru Miss planete Zemlje, što joj je otvorilo mnoga vrata. Editorijal s Emom napravili smo u hotelu Bristol u Sarajevu.

Trenutno je Ema, zajedno sa Majom Žuržulović, angažirana kao koreografkinja i PR menadžer na projektu Kryloan za Miss planete Zemlje 2012, a za nekoliko dana napušta Sarajevo i nekoliko mjeseci će biti na putu zbog poslova za koje je angažovana u Maroku, Milanu i Istanbulu. Lijepa Ema se modelingom bavi već tri godine, a na jesen ove godine namjerava upisati Filozofski fakultet i posvetiti se malo više svom obrazovanju.

Već si radila neke revije u inozemstvu, a slijede i nove. Možeš li nam reći više o tome?

Nosila sam mnoge revije, kako na domaćoj, tako i na svjetskoj modnoj sceni. Imala sam priliku da nosim i revije svjetski poznatih dizajnera od kojih je najzapaženiji Zuhair Murad, a nedavno sam boravila u Dubaiju gdje sam snimila nekoliko kataloga i imala priliku upoznati jednu od mojih omiljenih dizajnerica Vivienne Westwood, čiju sam reviju pogledala. Zbog odlaska na svjetski izbor za Miss planete Zemlje napravila sam kraću pauzu u modelingu, ali za nekoliko dana napuštam Sarajevo i nekoliko mjeseci ću biti na putu zbog poslova za koje sam angažovana u Maroku, Milanu i Istanbulu.

Pojavila si se prošle godine u spotu Dade Čauševića, kakvi su utisci?

Dadin spot za pjesmu "Anđele sneni" snimali smo prošlu zimu na Pelješcu i moram priznati da snimanje spota nije bilo baš najugodnije iskustvo s obzirom na to da sam morala hodati bosa po pijesku i u ljetnoj haljini usred februara. Ali, Dado je prijatna osoba i drago mi je što smo imali priliku sarađivati i što sam mu pomogla da snimi spot baš onako kako je zamislio.

Bila si, dakle, i učesnica izbora za Miss planete Zemlje 2010. Možeš li nam ukratko opisati kako je to izgledalo?

Mislim da će mi odlazak u Vijetnam na svjetski izbor za Miss planete Zemlje 2010 ostati kao jedno od najljepših iskustava u životu. Bila mi je velika čast stajati pored najljepših žena svijeta, imati priliku da predstavljam svoju državu i pokažem se u najboljem mogućem svjetlu. Najbitnije što sam izvukla iz izbora, kako nacionalnog, tako i svjetskog, je iskustvo i što sam sebe izgradila kao ličnost. Dokazala sam sebi da mogu uz puno truda i volje postići sve što želim.

Šta smatraš svojim najvećim uspjehom, privatno?

Do sada su se moji najveći uspjesi bazirali na svijet mode i izbore ljepote, ali ja sam osoba koja uvijek ima novi cilj i uvijek teži ka većem uspjehu, a najvažniji cilj mi je završiti fakultet i što više se obrazovati.

Možeš li izdvojiti poneku svoju manu i vrlinu?

Moja najveća mana je brzopletost, veoma sam nestrpljiva i to me često zna koštati. A od mojih vrlina izdvojila bih ambicioznost i to da sam veoma odan prijatelj.

Koja je osoba najpoznatija u imeniku tvog mobitela?

Ima ih više, ne bih izdvajala.

S kim se najčešće družiš?

Postoji mnogo osoba s kojima volim izaći i provoditi vrijeme, ali najviše vremena provodim sa svojom najboljom prijateljicom koju poznajem od djetinjstva i sa mamom od koje sam naučila mnogo toga, jednostavno uživam u njenom društvu.

Kako zamišljaš ljetovanje iz snova, je li u stvarnosti bilo nečega makar blizu tome?

Zahvaljujući poslu kojim se bavim imala sam priliku mnogo putovati i boraviti u raznim krajevima svijeta. Moje ljetovanje iz snova bi bio odlazak na grčko ostrvo Santorini.

Šta prvo primijetiš na osobama ženskog spola, a šta na muškarcima?

Kod žena najčešće prvo primijetim šta su obukle, a kod muškaraca oči i zube.

Da li si nekad imala nemoralnu ponudu i šta misliš o takvim ponudama u svijetu manekenstva?

Nemoralnih ponuda ima u svim vrstama posla, zašto se uvijek pita samo da li ima nemoralnih ponuda u manekenstvu? Smatram da je bitno kako se žena postavi, jer ako ne drži do svog morala nije bitno kojim se poslom bavi.