Moda i ljepota
483

Makeover: "Najbolju tetku na svijetu" pretvorili smo u blistavu divu

Piše: Adisa Pobrić
(Foto: Safet Hadžimusić)
Lejlu Milinović iz Zavidovića, kandidatkinju treće epizode projekta Makeover, za preobražaj je prijavila sestra Linda koja joj je na taj način željela čestitati rođendan. Lejlu smo obavijestili da je izabrana upravo 15. oktobra.

"Ja sam majka 11-mjesečne bebe koju čuva moja sestra koja je bez posla. Ona to čini sa toliko ljubavi da ponekad pomislim kako posao i ne želi", napisala nam je Linda u prijavi uz mnoštvo smajlija, dodajući kako bi Lejlu ovo iznenađenje itekako obradovalo.

U to smo se ubrzo i sami uvjerili.

Iznenađenje za rođendan

Lejla nam je otkrila i da se zbog sestrića kojeg neizmjerno voli preselila kod sestre, ali da nijedne sekunde nije zažalila što se sasvim posvetila ovom predivnom dječaku.

Za Makeover je rekla kako je bio veoma lijep doživljaj, te da joj se veoma sviđaju čizme i haljina koje je dobila na poklon. Posebno je istakla opuštenu atmosferu na snimanjima, te nevjerovatno lako uživljavanje u ulogu modela.

Dodala je da je konačni rezultat s nestrpljenjem iščekivala cijela porodica.

Koža, nokti, kosa...

Polazna tačka u radu tima kozmetologinje, terapeutkinje-estetičarke Amele Kobilj i ovoga puta bila je iscrpna i detaljna kozmetička anamneza, odnosno dobijanje podataka o zdravstvenom stanju, prehrambenim navikama, stilu života, svakodnevnom načinu njege lica i tijela.

"Dakle, vrlo nam je važna svakodnevna rutina pacijentice. Pored anamneze, neizostavan je i dijagnostički segment, koji je u našem Centru podređen Cortex i AIKON OpticLAB tehnologijama, putem kojih dobijamo opsežnije informacije o stanju kože, postojećim, ali i o nadolazećim promjenama. Naravno, kada govorimo o promjenama koje još uvijek nisu vidljive prostim okom, naše pacijente informiramo i educiramo, upućujemo u srž problematike, a poseban naglasak stavljamo na važnost produžene njege, na način kako se pacijent odnosno pacijentica njeguje kod kuće, kako u posebnim uvjetima, kakvi jesu ovi u hladnim zimskim danima", istakla je Kobilj za Klix.ba.

Kod naše kandidatkinje odlučili su se na tzv. interventnu terapiju, što je uključivalo niz procedura čiji je zadatak bio podizanje kapaciteta kože s ciljem obnavljanja lipidnog dvosloja i stimulacije diferencijacije keratinocita.

Osmijesi i poljupci zadovoljne klijentice

Kod frizerke Belme Klačar u Madam studio Lejla je došla sa dugom kosom koja je pri tjemenu bila svjetlija, a vrhovi su bili tamniji. To je dobila jer je postepeno htjela izaći iz tamne nijanse, pa je sve izgledalo bez ikakvog reda i bez odgovarajuće njege.

"Potamnila sam joj korijen kose, a posvijetlila vrhove i tako dobila lijepi balajege koji ne zahtijeva previše posla kada sama odluči nastaviti farbanje izrastka kući. Zatim sam dodala odgovarajući šnit koji prati njen oblik lica i koji se savršeno uklapa u njen stil. Naravno, sjaj sam vratila hranjivim šamponom i odgovarajućom maskom koju bi trebala nastaviti koristiti u kućnoj varijanti ako želi da zadrži sjaj i ljepotu kose. Ipak, moram priznati da su njen osmijeh i poljubac govorili više od riječi", kazala nam je Klačar.

Nerma Ibrulj i ovoga puta bila je zadužena za make-up.

"Lejla je došla sa vidno osvježenom kožom lica, te mi je bilo lako na takvo lice nanijeti šminku. Uradila sam jednostavniju varijantu šminke koja pristaje uz odjevne kombinacije koji je stilistica Džana Mirković odabrala za nju. Lejla je veoma draga i pozitivna osoba, bilo je zadovoljstvo raditi s njom. Iskreno, više smo pričale o njenom sestriću nego o kozmetici. Lejla zna gdje može doći po savjet kad god poželi", poručila je Ibrulj.

Lejla je birala odjevne kombinacije ekskluzivnog modnog bh. brenda Bellissima, te ih kombinovala sa obućom najvećeg maloprodajnog lanca u Evropi Deichmann. Po završetku je na poklon dobila jednu odjevnu kombinaciju i par obuće.

Cijeli ovaj proces fotografisao je i snimio poznati bh. fotograf Safet Hadžimusić.

Ukoliko i vi želite biti dio projekta Makeover, javite nam se na [email protected] uz naznaku "Za Makeover", sa svojim podacima (ime, prezime, godište, mjesto stanovanja, broj telefona) uz fotografiju cijelog tijela i objašnjenje zašto biste baš vi trebali biti izabrani. Konkurs je otvoren do 14. decembra, a poziv je otvoren za dame starije od 18 godina.

Proces makeovera bit će objavljen na portalu Klix.ba.