Dizajner o svojim cipelama
0

Louboutin: Visoke potpetice su za ženu poput orgazma

Sarajevo-x.com
Produžene noge, laskavo i glamurozno, nije ni čudo što žene vole nositi visoke potpetice.

No, dizajner Christian Louboutin vjeruje da štikle imaju jači učinak na žene i njihov libido. Ispričao je šta mu je prilikom susreta rekla francuska naučnica.

"Ono što je seksualno kod štikle je to da je u njoj luk stopala upravo u onom položaju u kakvom je i stopalo žene prilikom orgazma, tako da se, stavljajući svoje stopalo u potpetice, stavljate u eventualnu situaciju orgazma", rekao je Louboutin za The Sunday Times

Uprkos tome što neke od njegovih cipela koštaju i stotine eura, najpopularniji model su one sa štiklom od oko 15 centimetara visine, iako nošenje jednih takvih može i boljeti. Ali, dizajner kaže da su žene zbog ukupng dojma kada ih obuju spremne i trpjeti bol.

"Tu je faktor zavođenja kada obuju cipele, a s druge strane to ne postoji kod muškaraca. Žena može biti seksi, šarmantna, duhovita ili sramežljiva u svojim cipelama. Cipele za muškarca znače eleganciju ili bogatstvo, ne igraju nikakvu ulogu kada su u pitanju njihovo unutrašnje osjećanje ili karakter. To je razlog zašto žene vrlo rado nose potpetice, iako to može boljeti", rekao je francuski dizajner.

Kako god mi gledali na to, Louboutin sigurno zna svoj posao. Ovim poslom se bavi već 20 godina i prodao je mnoštvo takvih cipela.

Autorica Danielle Steele navodno posjeduje oko 6.000 pari ovakvih cipela, a glumica i model Blake Lively je rekla da je kupila 40 pari u jednom danu.

Primjera radi, Victoria Beckham je čak i u trudnoći nosila cipele ovog dizajnera i to one sa veoma visokom potpeticom, uprkos upozorenjima da bi mogla oštetiti kičmu.

Louboutin je napisao i knjigu o svom dizajnerskom radu, gdje je naveo da Victoria, kada nosi ove potpetice, poručuje: "Ovdje sam".

"Ona ne izgleda kao miš koji je spreman da se skriva. Victoria ima jak osjećaj i aktivan stav. Ona je glumica u vlastitom životu. To je i razlog zašto je mnogo ljudi voli i poštuje", navodi dizajner.