Trend današnjice
37

Kosa im nije preko noći postala sijeda, samo je u modi

I. B.
Instagram/Andie MacDowell
Instagram/Andie MacDowell
Trend sijede kose već neko vrijeme vlada među ženama, a iako ga neke smatraju asocijacijom na starost, druge su ga objeručke prihvatile.

Pored onih koje svoju kosu jednostavno puštaju da bude prirodna ne izlažući je hemikalijama, tu su i one žene koje za takav izgled mogu zahvaliti upravo - boji za kosu.

Stoga, kad vidite ženu sa savršeno sijedom kosom, dok vi imate problema sa vlastitom, znajte da je za to zaslužan dobar frizer ili jednostavno, dobra farba.

Glumica Andie MacDowell poprilično je privukla pažnju svojom novom bojom kose. Nakon što smo je zapamtili kao brinutu, njena duga, kovrdžava kosa preko noći je postala sijeda.

Kako kaže, u izolaciji joj je dosadilo "farbati se", no prema riječima stručnjaka, da bi ovakva bujna kosa prirodno izrasla trebalo bi joj i nekoliko godina.

Jedna od najpopularnijih plavuša svih vremena, Jane Fonda, iznenadila je svojom promjenom na dodjeli Oscara prošle godine.

Iako iz jedne svjetle boje u drugu, nije drastična promjena, Jane je uspjela izazvati pozitivne reakcije kod publike.

Diane Keaton prešla je u sijedu još 2014., a do danas se još nikad nije pokajala.

Sa novim imidžom pojavila se na tadašnjoj dodjeli Zlatnih globusa, a unatoč tome što je godinama mijenjala boju kose, sijedoj je ostala vjerna sve do danas.

Iako su žene sa sijedom osvježavajuća, ali i dalje rijetka pojava, muškarci svoje bijele kose hrabro nose. Samo neki od njih su George Clooney, Patrick Dempsey, Tom Hanks, Harrison Ford, Eric Dane, Jon Bon Jovi, Pierce Brosnan i Steve Carell.