Moda i ljepota
69

Kolekcijom Emine Husedžinović spektakularno otvoren Nivea BH Fashion Week

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sinoć je u prepunoj sali Doma Oružanih snaga BiH, modnom revijom armije modnom revijom Emine Husedžinović Ibrahimović počeo 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i modne agencije Abc Models.

Predivna jednostavna minimalistička bijela pista i prvi redovi prepuni poznatih osoba dali su naslutiti da nas čeka prekrasna modna večer.

Gromoglasnim aplauzima publike nagrađivan je svaki izlazak manekenki na pistu. Kolekcija kreatorice koja je sinoćnjom revijom učvrstila poziciju najbolje kreatorice u BiH nazvana je "Metropolis", a sastojala se od 40 ekskluzivnih unikatnih toaleta.

Reviju je pratio i frizersko-kozmetički performans studija Maestro i Seada Selmanovića, ali i specijalna muzika koja je upotpunila atmosferu svjetskih metropola u glavnom gradu BiH.

Revijalni dio prve večeri 32. Nivea BH Fashion Weeka bio je podijeljen u tri zasebne modne cjeline za nadolazeće proljeće/ljeto 2014. godine.

Prvo je publika imala priliku vidjeti spektakularnu modnu reviju Emine Husedžinović Ibrahimović, poslije koje je uslijedila fascinantna kolekcija Amine Hasanbegović, VIP gošće Nivea BH Fashion Weeka iz Srbije.

Kolekcija Amine Hasanbegović izazvala je veliko oduševljenje zvanica te još jednom dokazala zašto je ime Amine Hasanbegović ekvivalent već godinama za modnu scenu Srbije.

Amininu kolekciju nazvanu "Foloyy my birds and Buterfly" pratio je i performans sa kavezima i cvijećem, a fascinantne kreacije sačinjene od profinjenih materijala izazvale su oduševljenje zvanica.

Murat Keser VIP modni dizajner iz Turske ostavljen je sa razlogom za kraj prve večeri 32. Nivea BH Fashion Weeka. Ekstravagancija, kontraverznost i maštovitost odlike su po kojima je ovaj dizajner ostavio prisutne bez daha.

Manekeni i manekenke prodefilovali su u kreacijama sačinjenih od igala, šprica, nitni i metala.

Kolekcijom od 15-ak modela Murat Keser je dokazao zašto važi za najutjecajniju ličnost kada je u pitanju širenje i etabliranje modne scene turske na svjetskom tržištu.

Zanimljivo je da je sa turskim modnim dizajnerom stigao i turski modni skaut koji je već ponudio poslovne ugovore manekenkama Modne agencije ABC Models, ali isto tako je i modna agentica iz Milana također u backstageu birala nova lica za poslovne anagžmane bh. ljepotica na svjetskom tržištu.

Poslije zvaničnog dijela programa održan je i Sarajevsko after party.

Druge večeri Nivea BH Fashion Weeka publiku očekuju modne revije etabliranih bh. modnih dizajnera Blanke Zgonjanin, Marije Perić, Nives Ćorić, Senade Brković i Aide Vrabac T. koja će predstaviti svoju kolekciju DeeDee Sparow za proljeće/ljeto 2014.

Potom slijedi takmičenje mladih neafirmisanih modnih dizajnera Perwoll New Generation. Pobjednik i nositelj i nositelj prve titule "Perwoll New Generation", takmičenja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1000 eura i besplatno učešće na 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima 2014.

Kako je bilo na otvaranju Fashion Weeka možete pogledati i u sljedećim galerijama:

Nivea BH Fashion Week - revija Nivea BH Fashion Week - gosti Nivea BH Fashion Week - after party